Všetci sa ma pýtali, čo som spravila s tou mrkvou, že je tak fantastická: Stačí dať do kostróla a zaliať touto zmesou!

Môj muž najskôr ani nechcel ochutnať, no keď si dal prvý kúsok zahlásil “ Čo si to prepánajána urobila s tou hroznou zeleninou“?.

 

 

A naozaj je to tak, takto pripravená mrkva je u nás omnoho populárnejšia ako tučné hranolky.

Aj deti ju milujú!

...

Potrebujeme:

600 g mrkvy

2 lyžice hustého bieleho  jogurtu

Vetvička tymiánu – alebo sušený tymián

1 strúčik pretlačeného cesnaku

1/2 lyžičky mletej papriky

1/2 lyžičky soli

Šťava z polovice citróna

Štipka chilly

Olivový olej

Voliteľné:

Koreniny podľa vašej chuti

Postup:

 

 

Mrkvu očistíme a nakrájame na hranolčeky.

Jogurt zmiešame s tymianom, cesnakom.

Zmiešame aj so všetkými ostatnými surovinami okrem oleja.

 

 

Pripravíme plech  ľahko potretý olejom alebo vystlaný papierom na pečenie.

Ja zvyknem potierať aj papier trochou oleja.

Mrkvu zmiešame s ochuteným jogurtom a poriadne premiešame.

Pečieme na 200 stupňoch.

 

 

Pečieme cca 35-45 minút, do zlatej farby a do mäkka.

Medzitým asi po 15 minútach mrkvu premiešame.

Za túto dobu sa jogurt už vsiakne.

 

 

Nakoniec pokvapkáme  olivovým olejom.

Na tanieri môžeme ešte posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay