Toto jedlo z mrkvy robím už roky, dokonca ho milujú aj deti. Robím ako prílohu, alebo len ta, ako pochúťku k telke. Mrkva je v kombinácii s cesnakom a kvapkou oleja neskutočne dobrá, ochutnajte!
Potrebujeme:
600 g mrkvy
½ lyžičky sladkej papriky
50 ml olivového oleja
3-4 strúčiky cesnaku
1 lyžičku soli
Petržlen nasekaný nadrobno
Postup:
Mrkvu si očistíme, umyjeme a ak je hrubá, môžeme ju prekrojiť na polovicu, prípadne na štvrtinky. Olej zmiešame so soľou, korením a pretlačeným cesnakom . Mrkvu dobre premiešame s korenistým olejom a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme asi 45 minút pri teplote 200 stupňov. Odporúčam sem-tam premiešať a asi 10 minút pred dopečením odstrániť alobal a nechať zapiecť dochrumkava. Ak je treba podlejte troškou vody, alebo pomastite ešte trochou oliváča. Posypte petržlenovou vňaťou a môžete si pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: femina