plny-hrniec_transparent_negativ.png

Moji chlapi mrkvu nemusia, ale za týmto sa idú potrhať: Len potrieť cesnakovou zmesou a máte najlepšiu prílohu aj pochúťku k telke!

U nás doma sa mrkva príliš nemusí, no keď ju urobím takto: Pokvapkajte olejom, potrite cesnakom a máte najlepšiu prílohu pod slnkom!

Toto jedlo z mrkvy robím už roky, dokonca ho milujú aj deti. Robím ako prílohu, alebo len ta, ako pochúťku k telke. Mrkva je v kombinácii s cesnakom a kvapkou oleja neskutočne dobrá, ochutnajte!

Potrebujeme:

600 g mrkvy

½ lyžičky sladkej papriky

50 ml olivového oleja

3-4 strúčiky cesnaku

1 lyžičku soli

Petržlen nasekaný nadrobno

Postup:

Mrkvu si očistíme, umyjeme a ak je hrubá, môžeme ju prekrojiť na polovicu, prípadne na štvrtinky. Olej zmiešame so soľou, korením a pretlačeným cesnakom . Mrkvu dobre premiešame s korenistým olejom a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme asi 45 minút pri teplote 200 stupňov. Odporúčam sem-tam premiešať a asi 10 minút pred dopečením odstrániť alobal a nechať zapiecť dochrumkava. Ak je treba podlejte troškou vody, alebo pomastite ešte trochou oliváča. Posypte petržlenovou vňaťou a môžete si pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: femina

Najlepšie recepty na dnes