Perfektné jedlo z novej úrody mrkvy. U nás doma by inak mrkvu hádam nikto nezjedol, ale toto naozaj fantastické. Mrkva v cesnakovej marináde so syrom. Recept je podľa kuchára Jamieho Olivera.
Potrebujeme:
20 ks stredne veľkej novej mrkvy
1/2 hrnčeka strúhaného čedaru alebo iného syra – ak nemáte syr, môžete ho aj vynechať
Na marinádu:
4 lyžice olivového oleja
3 strúčiky cesnaku
1 lyžičku medu
štipka soli a čierneho korenia
hrsť petržlenovej vňate
Postup:
Rúru nastavíme na 180 stupňov. Mrkvy si očistíme a nakrájame na tenšie kúsky. Pripravíme pekáč a vystelieme ho papierom na pečenie. Cesnak roztlačíme a spolu s ostatnými prísadami a do tejto marinády dáme mrkvu a dobre premiešame, potom mrkvy uložíme na plech. Vložíme do rúry a pečieme približne 30 minút, 5 minút pred dopečením posypeme syrom. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Janka Sedláková