Pečená mrkva s cesnakom a syrom podľa Jamieho Olivera: Nikdy v živote som nejedla lepšiu prílohu!

Perfektné jedlo z novej úrody mrkvy. U nás doma by inak mrkvu hádam nikto nezjedol, ale toto naozaj fantastické. Mrkva v cesnakovej marináde so syrom. Recept je podľa kuchára Jamieho Olivera.

Perfektné jedlo z novej úrody mrkvy. U nás doma by inak mrkvu hádam nikto nezjedol, ale toto naozaj fantastické. Mrkva v cesnakovej marináde so syrom. Recept je podľa kuchára Jamieho Olivera.

Potrebujeme:

20 ks stredne veľkej novej mrkvy

1/2 hrnčeka strúhaného čedaru alebo iného syra – ak nemáte syr, môžete ho aj vynechať

Na marinádu:

4 lyžice olivového oleja

3 strúčiky cesnaku

...

1 lyžičku medu

štipka soli a čierneho korenia

hrsť petržlenovej vňate

Postup:

Rúru nastavíme na 180 stupňov. Mrkvy si očistíme a nakrájame na tenšie kúsky. Pripravíme pekáč a vystelieme ho papierom na pečenie. Cesnak roztlačíme a spolu s ostatnými prísadami a do tejto marinády dáme mrkvu a dobre premiešame, potom mrkvy uložíme na plech. Vložíme do rúry a pečieme približne 30 minút, 5 minút pred dopečením posypeme syrom. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Janka Sedláková