Luxusná mäsová rolka pečená so zemiakmi na jednom plechu: Toto jedlo je také chutné, že na stole za pár minút ostanú len prázdne taniere!

1804

Keď uvidíte tento recept z youtube, už nikdy nebudete váhať, čo pripraviť z mletého mäsa. Toto jedlo je také chutné, že na stole neostane ani smietka!

Potrebujeme:

650 g mletého mäsa

2 vajcia

čierne mleté korenie, soľ podľa chuti

2 PL strúhanky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

petržlen

čierne olivy

50 g sušených paradajok

100 g mäkkého syra (napríklad mozzarella)

250 g papriky

2 PL olivového oleja

150 g plátkového syra

Na marinádu:

1 PL medu

2 ČL červenej mletej papriky

1 PL olivového oleja

1 ČL čierneho korenia

Príloha:

zemiaky

olivový olej

rozmarín

Postup:

Do misy si dáme mleté mäso, pridáme vajcia, okoreníme, osolíme, pridáme strúhanku, nakrájanú petržlenovú vňaťku a dobre premiešame. Čierne olivy a sušené paradajky si nakrájame na menšie kúsky.

Do misky si dáme nastrúhanú mozzarellu, pridáme olivy a sušené paradajky. Osolíme, opaprikujeme a premiešame.

Na plech si dáme papier na pečenie, potrieme ho olivovým olejom a rozložíme naň mäsovú hmotu. Na ňu naukladáme plátky syra a následne navrstvíme plnku z mascarpone.

Následne mäso opatrne stočíme do rolky a zabalíme do papiera na pečenie. Rolku potom preložíme na plech pokrytý druhým papierom na pečenie.

Zemiaky si očistíme a nakrájame na hrubšie kolieska.

Naukladáme ich na plech, osolíme, polejeme olivovým olejom a posypeme rozmarínom. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 40 minút.

Medzitým si pripravíme omáčku. Do misky dáme med, pridáme sladkú papriku, olivový olej, čierne korenie a všetko dobre premiešame. Plech vyberieme z rúry, rolku odbalíme a potrieme omáčkou.

Potom vložíme naspäť do rúry, zvýšime teplotu na 200 °C a pečieme ešte 10 minút. Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár