Keď budete najbližšie robiť kukuricu, skúste ju podľa tohoto receptu, je naozaj neporovnateľne chutnejšia a šťavnatejšia!
Potrebujeme:
- 4 klasy kukurice
- 3 polievkové lyžice kyslá smotana
- 2 polievkové lyžice sójová omáčka
- 60 g masla
- 1 lyžička chilli omáčka
- 3 polievkové lyžice citrónová šťava
- 1 lyžička provensálske korenie
Postup:
Maslo necháme zmäknúť, ponecháme ho 20 minút pri izbovej teplote. V hlbokom tanieri zmiešajte maslo s chilli omáčkou, citrónovou šťavou, provensálskymi bylinkami. Pridajte kyslú smotanu a sójovú omáčku. Zmiešajte všetky prísady do hladka.
Očistite kukuricu od listov a vlasov. Pod každý kúsok podložíme alobal a omáčku natrieme pomocou kuchynského štetca.
Kukuricu jemne zabaľte do alobalu, položte ju na plech a pošlite do rúry predhriatej na 220 stupňov 20 minút. Ak je kukurica stará alebo tvrdá, predĺžte dobu pečenia na 1 hodinu.
Hotovú kukuricu opatrne odstráňte z fólie a podávajte horúco.
Kukurica pripravená v alobale si zachová oveľa viac vitamínov ako varená. Kukurica je jasne žltá, veľmi voňavá a chutná. Akonáhle urobíte kukuricu podľa tohoto receptu, sotva ju budete chcieť pripraviť starým spôsobom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)