plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto s ňou musíte urobiť, aby bola najchutnejšia: Prestaňte kukuricu variť, keď ju raz skúsite pripraviť takto, k starému receptu sa nevrátite!

Keď budete najbližšie robiť kukuricu, skúste ju podľa tohoto receptu, je naozaj neporovnateľne chutnejšia a šťavnatejšia!

Potrebujeme:

  • 4 klasy kukurice
  • 3 polievkové lyžice kyslá smotana
  • 2 polievkové lyžice sójová omáčka
  • 60 g masla
  • 1 lyžička chilli omáčka
  • 3 polievkové lyžice citrónová šťava
  • 1 lyžička provensálske korenie

Postup:

Maslo necháme zmäknúť, ponecháme ho 20 minút pri izbovej teplote. V hlbokom tanieri zmiešajte maslo s chilli omáčkou, citrónovou šťavou, provensálskymi bylinkami. Pridajte kyslú smotanu a sójovú omáčku. Zmiešajte všetky prísady do hladka.

kukurica v peci vo fólii

Očistite kukuricu od listov a vlasov. Pod každý kúsok podložíme alobal a omáčku natrieme pomocou kuchynského štetca.

kukurica v peci bez oleja

Kukuricu jemne zabaľte do alobalu, položte ju na plech a pošlite do rúry predhriatej na 220 stupňov 20 minút. Ak je kukurica stará alebo tvrdá, predĺžte dobu pečenia na 1 hodinu.

kukurica pečená v rúre vo fólii

Hotovú kukuricu opatrne odstráňte z fólie a podávajte horúco.

lahodné kukurice v rúre

Kukurica pripravená v alobale si zachová oveľa viac vitamínov ako varená. Kukurica je jasne žltá, veľmi voňavá a chutná. Akonáhle urobíte kukuricu podľa tohoto receptu, sotva ju budete chcieť pripraviť starým spôsobom.

pečená kukurica

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes