Pečená krkovička na jednom plechu s mrkvou, repu a bohatou oblohou: Na zemiaky, či inú prílohu si ani nespomeniete!

Chcem sa s vami podeliť o výborný recept na pečenú krkovičku (môžete pridať aj iné mäsko) s bohatou oblohou z pečenej koreňovej zeleniny a jabĺčka. Je to veľmi chutné, určite skúste!

Chcem sa s vami podeliť o výborný recept na pečenú krkovičku (môžete pridať aj iné mäsko) s bohatou oblohou z pečenej koreňovej zeleniny a jabĺčka. Je to veľmi chutné, určite skúste!

Potrebujeme:

1 – 1,5kg – krkovičky, ja som pridala aj bôčik

3 jablká

4  cibule

500 g mrkvy

4 ks červenej repy

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

4-6 ks špampiónov

2 ks hrušiek

1 hlávku cesnaku

Masť

Soľ, korenie, majoránku

Vývar alebo vodu na podlievanie

Postup:

Všetku zeleninu aj jablká umyjeme, mrkvu, cibuľu, cesnak a repu aj ošúpeme.

Mäso osolíme okoreníme a spolu so zeleninou a jablkami, hruškami uložíme na plech vymastený masťou. Podlejeme trochou vody alebo vývaru a prikryjeme alobalom.

Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov kým mäso aj príloha zmäknú. Potom zložíme alobal a necháme zapiecť dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)