plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pečená kačka bez roboty: 3 prísady a výsledok ako z nóbl reštaurácie – iné recepty netreba, tento je najlepší!

Výborný recept na pečenú kačku, ktorú zvládne naozaj aj úplný začiatočník.

Výborný recept, ktorý som skúsila, keď piekla kačku asi tretíkrát a musím povedať, že predchádzajúce pokusy vôbec nedopadli podľa mojich predstáv.

 

 

Ani nehovorím o tom, že s prípravou bolo pomerne veľa práce a preto sa mi do toho ani veľmi nechcelo.

Ale tento recept ma utvrdil v tom, že aj pečenie kačky môže byť úplne jednoduché a s perfektným výsledkom.

Odporúčam skúsiť každému, je to naozaj výborné.

Potrebujeme:

Kačka

Soľ

Rasca

Postup:

Kačicu umyjeme a osušíme.

 

 

Posypeme zvonku aj vnútri soľou a rascou.

Položíme prsíčkami nahor do suchého pekáča.

Pekáč zavrieme a vložíme do rúry.

 

 

Teplotu nastavíme na 120 ° C.

Pečieme 4,5 hodiny bez podlievania a otvárania rúry či pekáča.

Po uplynulej dobe pekáč otvoríme.

 

 

Zvýšim teplotu na 200 ° C.

Dopečieme ešte asi 20 minút, kvôli chrumkavé kožičke.

 

 

Podávame s kapustou, knedľou, alebo inou prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes