Pečená kačka bez roboty: 3 prísady a výsledok ako z nóbl reštaurácie – iné recepty netreba, tento je najlepší!

Výborný recept na pečenú kačku, ktorú zvládne naozaj aj úplný začiatočník.

Výborný recept, ktorý som skúsila, keď piekla kačku asi tretíkrát a musím povedať, že predchádzajúce pokusy vôbec nedopadli podľa mojich predstáv. Ani nehovorím o tom, že s prípravou bolo pomerne veľa práce a preto sa mi do toho ani veľmi nechcelo, ale recept od kuchára martinahayek ma utvrdil v tom, že aj pečenie kačky môže byť úplne jednoduché a s perfektným výsledkom. Odporúčam skúsiť každému, je to naozaj výborné.

Potrebujeme:

Kačka

Soľ

Rasca

Postup:

Kačicu umyjeme, osušíme a posypeme zvonku aj vnútri soľou a rascou. Položíme prsíčkami nahor do suchého pekáča. Pekáč zavrieme a vložíme do rúry. Teplotu nastavíme na 120 ° C (a pečieme 4,5 hodiny bez podlievania a otvárania rúry či pekáča.

Po uplynulej dobe pekáč otvoríme, zvýšim teplotu na 200 ° C a dopečieme ešte asi 20 minút, kvôli chrumkavé kožičke.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Podávame s kapustou, knedľou, alebo inou prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)