Nebesky chutná CVIKLA pečená s medom a balzamikovým octom: NAJLEPŠIA príloha, chutí nám viac ako ZEMIAKY A RYŽA!

Med vyzdvihne prirodzene sladkú chuť cvikly, bude božská, dajte tomu šancu. Ešte chutnejšie je zapečené s tymianom.

 

 

Ak nemáte radi výraznú, jemne zemitú chuť cvikly, skúste ju pečenú v rúre.

Bude sladká, krémová a nebesky chutná. Oplatí sa pohrať aj s jeho dochucovaním.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Med a balzamikový ocot sa k nej veľmi hodia, vyvážia výraznú chuť zeleniny a zvýraznia jej prirodzene sladkú vôňu.

 

 

Pečená repa je to pravé, ak ju pripravujete pri vysokej teplote.

Zeleninu môžete nakrájať, potrieť olivovým olejom a vložiť do horúcej rúry, najlepšie je však repu upiecť vcelku, zabaliť ju do alobalu.

Bylinky môžete ľubovoľne obmieňať, ale vynechať by ste nemali ani tymián, ten sa k zelenine veľmi hodí.

 

 

Navyše, mali by ste vedieť, že pri takomto type úpravy si cvikla zachová svoje vitamíny aj živiny a okrem skvelej chuti tak máte aj fantasticky zdravú prílohu.

Potrebujeme:

1 kg repy

3 lyžice olivového oleja

2 ČL medu

1 lyžica balzamikového octu

pol lyžičky rozmarínu

pol lyžičky tymiánu

Čas prípravy:

 

 

15 minút

Čas pečenia:

55 minút

Postup:

Rúru predhrejeme na 220 stupňov.

Cviklu dôkladne umyte, odrežte jej vrch/spodok.

 

 

Zabaľte do alobalu, ak sú príliš veľké, prerežte ich na polovicu.

A následne polovice zabaľte.

 

 

Vložte ich do rúry na cca. 45 minút.

Pečte, kým sa vidlička ľahko nezapichne do vnútra.

 

 

Keď vychladnú, ošúpeme ich zo šupky.

Potom nakrájajte na malé kocky.

 

 

Kocky cvikly premiešajte s olejom, medom, balzamikovým octom a korením.

Potom ich rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Vložte do rúry na ďalších 10 minút.

Potom podávajte teplé.

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay