Pečená cuketa na chleba – ani pomazánka od babičky sa na toto nechytá: Všetci boli prekvapení, že cuketa môže chutiť tak dokonale!

Úžasný recept z cukety, podľa mňa ten úplne najlepší!

Potrebujeme:

cuketa 1,5 kg

olivový olej 140 ml

cibuľa 5 ks

cesnak 10 strúčikov

soľ 3 lyžičky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

trstinový cukor 3 lyžice

worchestrovej omáčka 6 lyžíc

červený vínny ocot 2 lyžice

paradajkový pretlak 300 ml

čerstvo namleté korenie 1/2 lyžičky

Postup:

Na olivovom oleji opražíme cibuľu spolu s cesnakom. Medzitým ošúpeme, očistíme od semienok a nastrúhame cuketu, pridáme ju k cibuli a cesnaku, osolíme a krátko podusíme. Potom pridajte cukor, vínny ocot,  pretlak, worchester, korenie a všetko spolu zamiešame.

Rúru predhrejeme na 180 ° C. Pripravenú zmes navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme na 40 minút do rúry. Počas tejto doby raz alebo dvakrát zmes premiešajte.

Po upečení plňte zmes hneď do horúcich pohárov, ktoré pevne uzavrite, dajte hore dnom a nechajte prikryté pod uterákom vychladnúť do druhého dňa. Potom skladujte v špajze, prípadne v pivnici, otvorené potom v chladničke.