Pečená cibuľa v slaninke podľa Jamieho Olivera

744 0

Fantastické jedlo z obyčajnej cibule, smotany a chrumkavej slaninky. Vyskúšajte skvelý recept od slávneho šéfkuchára.

Potrebujeme:

4 biele cibule (očistené) veľkosti tenisovej loptičky

Olivový olej

2 strúčiky cesnaku – pretlačené

4 vetvičky rozmarínu (spodné vetvičky nasekáme najemno, zvyšok necháme v celku)

8 lyžíc smotany na šľahanie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Hrsť strúhaného parmezánu

Soľ

Čierne korenie mleté

4 plátky slaninky

Postup:

Cibuľu vložíme vo väčšieho množstva vody a varíme po dobu 15 minút, alebo kým nezmäkne. Potom cibuľu z vody vyberieme a necháme vychladnúť.

Ostrým nožom odrežeme vrchnú časť cibule a narežeme ju najemno. Potom odstránime stonku cibule, aby sme zeleninu mohli postaviť na rovný povrch.

Bez toho, aby sme porušili vonkajšiu časť cibule, pokúsime sa vybrať jadro (vnútornú časť cibule) – vyberieme kopcovitú lyžicu cibule. Nasekamáme ju nadrobno a pridáme k už nasekanej cibuľke.

Rúru nastavíme na 200 stupňov. Na panvici rozpálime olivový olej, pridáme nasekanú cibuľku, cesnak, a krátko orestujeme. Pridáme smotanu, premiešame a odstránime z plameňa. Potom do zmesi vmiešame parmezán, soľ, korenie a nasekaný rozmarín.

Cibule, ktoré sme si preložili na plech vymastený olivovým olejom, zabalíme do plátkov slaninky a upevníme špáradlom. Cibule naplníme cibuľovo-cesnakovou zmesou a vložíme medzi ne vetvičky rozmarínu. Pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút, alebo kým cibule nie sú jemné a mäkké (počas pečenia môžeme podliať trochou vody).

Doba pečenie závisí od toho, aké sú cibule veľké.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: food

Témy:


Pridajte svoj komentár