Toto je najlepšia príloha ku každému jedlu: Stačí, ak upečiete cviklu v tejto marináde – dar pre zdravie a chutí fantasticky!

Ak chcete na jeseň skutočnú bombu pre vaše zdravie, potom jednoznačne siahnite po červenej repe. Je plná vitamínov, živín a navyše, ak viete, ako ju správne pripraviť, zachová si všetky živiny a cenné látky. Táto marináda jej dodá úžasnú chuť a je pritom celkom jednoduchá.

Ak chcete na jeseň skutočnú bombu pre vaše zdravie, potom jednoznačne siahnite po červenej repe. Je plná vitamínov, živín a navyše, ak viete, ako ju správne pripraviť, zachová si všetky živiny a cenné látky. Táto marináda jej dodá úžasnú chuť a je pritom celkom jednoduchá.

Potrebujeme:

500 g očistenej červenej repy (ideálne menšie kúsky)

5-7 strúčikov cesnaku – pretlačeného

hrsť čerstvej majoránky

soľ, mleté čierne korenie

10 lyžíc octu balsamico

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

6 lyžíc olivového oleja

Postup:

Nachystáme si plech s vyššími okrajmi, vystelieme ho alobalom tak, aby konce prečnievali cez okraje. Repu potrieme pripravenou marinádou a potom alobal preložíme cez povrch plechu tak, aby sme obsah akoby uzatvorili. V rúre vyhriatej na 200 stupňov pečieme asi 1 hodinu, kým cvikla nezmäkne. Môžete ju servírovať priamo z alobalu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: cakecrumbsbeachsand