plny-hrniec_transparent_negativ.png

MRKVA je oveľa chutnejšia ako hranolky: Stačí ju LEN dať na pekáč a posypať cesnakovou zmesou – najchutnejšia príloha na svete!

Fantastický recept na nezemiakovú prílohu vo výbornom chrumkavom prevedení.

 

 

Recept sme pre vás našli na stránke napadovy.blog.

Potrebujeme:

Mrkvu (cca 1 kg)

50 g strúhaného parmezánu

2 lyžice strúhanky

soľ

mleté ​​čierne korenie

nasekanú petržlenovú vňať

Cesnak 4 strúčiky alebo podľa chuti (môže byť čerstvý alebo aj sušený)

Voliteľné:

Korenie podľa chuti

Bylinky podľa chuti

Postup:

Mrkvu ošúpeme, umyjeme a osuším.

Nakrájame na 3-4 časti.

 

 

Preložíme do misky a polejeme olejom.

Pridáme soľ, korenie a dobre premiešame.

Plech vystelieme papierom na pečenie.

Mrkvu poukladáme na plech v jednej vrstve.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 20 min.

 

 

Medzitým si spravíme posýpku nasekaním cesnaku čo najjemnejšie.

Cesnak preložíme do misky.

Pridáme parmezán a strúhanku a všetko dobre premiešame.

Odložíme bokom až do použitia.

 

 

Po 20 minútach vyberieme mrkvu z rúry a posypeme pripravenou posýpkou.

Premiešame a dáme piecť do rúry na ďalších 10 minút.

Znova premiešame a vrátime do rúry na ďalších 10 minút.

 

 

Upečenú mrkvu preložíme na tanier a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Ihneď podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes