plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zaručene najlepšia Pavlova torta- nebude sa mrviť ani lámať: To cesto je také výborné a jemné, že netreba ani zložité krémy!

Vynikajúca Pavlova torta podľa Mirky. Je naozaj vynikajúca a zaručene sa vám nebdue lámať. Základom je nechať korpusy vychladnúť v rúre, vtedy sa vám určite podaria.

Vynikajúca Pavlova torta podľa Mirky. Je naozaj vynikajúca a zaručene sa vám nebude lámať.

Základom je nechať korpusy vychladnúť v rúre, vtedy sa vám určite podaria.

Potrebujeme:

Korpus:

6 ks bielky

300 g cukor kryštálový

1 lyžica Solamylu

1 lyžička ocot

Krém:

1 bal. – 250 ml smotany na šľahanie

500 g mascarpone (môže byť aj jemný tvaroh)

3 lyžice práškového cukru

1 bal. vanilkového cukru

Okrem toho:

ovocie, ovocná alebo čokoládová poleva (prípadne sirup)

Postup:

Bielky vyšľaháme s cukrom na pevný sneh. Potom pridáme ocot, solamyl a premiešame.

Z vyšľahaných bielkov vytvarujeme dva okrúhle korpusy na dvoch plechoch vyložených papierom na pečenie (môžete použiť cukrárske vrecko, alebo kruhový tvar vytvarovať pomocou stierky).

Snehovú hmotu netreba veľmi rozťahovať, v rúre sa korpusy pekne roztiahnu a narastú.

Prvý plech dáme na druhú mriežku a druhý na spodnú.

Pečieme na 150 °C asi 60 minút oba korpusy naraz.

Po hodine rúru vypneme, pootvoríme dvierka a necháme ich v rúre vychladnúť.

To je dôležité: Korpusy nevyberáme hneď po upečení, pretože by mohli spadnúť.

Kým chladnú korpusy, prirpavíme krém: Šľahačku vyšľaháme s cukrom a potom primiešame mascarpone.

Natrieme na studené korpusy (opäť môžeme použiť cukrárske vrecko, alebo len jednoducho natrieť).

Dozdobíme ovocím a podľa vkusu aj polevou či sirupom.

Takto pripravenú tortu necháme asi 2 hodiny v chladničke a podávame.

Nebojte sa, nebude sa mrviť ani lámať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

titulná foto: pixabay

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes