Vynikajúca Pavlova torta podľa Mirky. Je naozaj vynikajúca a zaručene sa vám nebude lámať.
Základom je nechať korpusy vychladnúť v rúre, vtedy sa vám určite podaria.
Potrebujeme:
Korpus:
6 ks bielky
300 g cukor kryštálový
1 lyžica Solamylu
1 lyžička ocot
Krém:
1 bal. – 250 ml smotany na šľahanie
500 g mascarpone (môže byť aj jemný tvaroh)
3 lyžice práškového cukru
1 bal. vanilkového cukru
Okrem toho:
ovocie, ovocná alebo čokoládová poleva (prípadne sirup)
Postup:
Bielky vyšľaháme s cukrom na pevný sneh. Potom pridáme ocot, solamyl a premiešame.
Z vyšľahaných bielkov vytvarujeme dva okrúhle korpusy na dvoch plechoch vyložených papierom na pečenie (môžete použiť cukrárske vrecko, alebo kruhový tvar vytvarovať pomocou stierky).
Snehovú hmotu netreba veľmi rozťahovať, v rúre sa korpusy pekne roztiahnu a narastú.
Prvý plech dáme na druhú mriežku a druhý na spodnú.
Pečieme na 150 °C asi 60 minút oba korpusy naraz.
Po hodine rúru vypneme, pootvoríme dvierka a necháme ich v rúre vychladnúť.
To je dôležité: Korpusy nevyberáme hneď po upečení, pretože by mohli spadnúť.
Kým chladnú korpusy, prirpavíme krém: Šľahačku vyšľaháme s cukrom a potom primiešame mascarpone.
Natrieme na studené korpusy (opäť môžeme použiť cukrárske vrecko, alebo len jednoducho natrieť).
Dozdobíme ovocím a podľa vkusu aj polevou či sirupom.
Takto pripravenú tortu necháme asi 2 hodiny v chladničke a podávame.
Nebojte sa, nebude sa mrviť ani lámať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
titulná foto: pixabay