Pávie jednohubky

Úžasné jednohubky, ktoré sa stanú ozdobou každého stola. Okrem toho, že skvele vyzerajú, prekvapia vás vynikajúcou chuťou šťavnatej zeleniny doplnenej lahodnou cesnakovou nátierkou.

Potrebujeme:

Baklažán

2 menšie uhorky

2 kápie

Čierne olivy

Majonézu

...

100 g strúhaného syra

5 strúčikov cesnaku

Soľ, čierne mleté korenie

Postup:

Baklažán umyjeme, nakrájame zošikma na tenké plátky, osolíme a necháme 20 minút odležať. Potom plátky opláchneme a orestujeme na rastlinnom oleji domäkka.

Medzitým si pripravíme cesnakovo – syrovú nátierku.  Majonézu zmiešame s prelisovaným cesnakom, syrom, osolíme a okoreníme.

Baklažánové plátky potrieme nátierkou, na každý kúsok uložíme koliesko uhorky, polovicu olivy a ozdobíme kúskom kápie.

Naaranžujeme do tvaru pávieho chvosta.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)