Tento trik vám uľahčí život: Kuchár ukázal najlepší patent s PAPIEROM na pečenie – naozaj to funguje!

Každý z nás má doma papier na pečenie.

V skutočnosti, prípravu jedál v rúre si bez tejto kuchynskej pomôcky už snáď ani nevieme predstaviť.

 

 

Práve vďaka papieru na pečenie máme menej práce s údržbou riadu a naše obľúbené pokrmy pripravíme oveľa jednoduchšie.

Dokonca, ak použijete papier na pečenie na vystlanie toastovača, nemusíte ho pracne čistiť od vytečeného syra či pripálených zvyškov.

Vedeli ste o tomto zlepšováku?

 

 

To ale ani zďaleka nie je všetko.

Obľúbená poľský kuchár predstavil skvelý zlepšovák s papierom na pečenie, ktorý uľahčí život aj vám.

A je pritom triviálne jednoduchý.

 

 

Trik kuchára s prekvapivým efektom

Tomasz Strzelczyk je obľúbený poľský kuchár, ktorý na svojom youtube kanáli zdieľal skvelý trik.

Nielen, že uľahčí pečenie, ale má skvelý vplyv aj na výsledný pokrm.

 

 

Papier na pečenie vďaka perfektne prilne na plech a cesto je vraj vďaka nemu kyprejšie.

Tento jednoduchý Strzelczykov patent už po krátkom čase od uverejnenia dobýva internet.

Na jeho kanáli nájdete okrem neho aj množstvo receptov na jednoduché, rýchle a chutné jedlá, ako aj užitočné kulinárske triky, ktoré vám varenie uľahčia.

Ako postupovať?

 

 

Papier na pečenie je dosť tvrdý a málo pružný, preto máme často problém s jeho ukladaním na plech.

Tomasz Strzelczyk ukázal, že papier dokáže dokonale priľnúť k plechu, vďaka čomu ho dokážeme perfektne vystlať mihnutím oka. 

Čo potrebujeme?

Misku so studenou vodou

Papier na pečenie

 

 

Ako na to? 

Kuchár urobí jednoduchú guľu z papiera na pečenie.

A vloží ju na chvíľu do misky so studenou vodou.

Potom papier zľahka vyžmýka a opäť rozbalí.

 

 

Až teraz ho použije na vystlanie papiera.

Ako môžete vidieť dole vo videu, je oveľa jednoduchšie ho dať na plech a dobre na ňom priľne, nezosúva a nevytŕča.

Finta, ktorú poznali už staré kuchárky

Ani zďaleka nejde len o praktickú vychytávku na vystlanie plechu.

Vďaka tejto malej zmene zabezpečíte, lepšie udržanie teploty počas pečenia a teda budete potrebovať menej času, ako ste zvyknutí.

Navyše, po upečení bude omnoho jednoduchšie odlepiť mäkké cesto od papiera.

Podľa gazdiniek je vďaka tomuto triku pečivo po upečení jemnejšie a teda aj chutnejšie.

Zároveň sa dobre prepečie na všetkých miestach.

Prajeme vám veľa šťastia

Video návod:

 

https://www.youtube.com/shorts/q7BfoCP-itQ

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie