plny-hrniec_transparent_negativ.png

Parížsky čokoládový koláč BEZ pečenia: Vyzerá aj chutí neskutočne, niečo tak dobré ste ešte nejedli!

Vynikajúci čokoládový koláč s Parížskym krémom a úplne jednoduchou prípravou. Každý si ho zamiluje.

Potrebujeme:

80 kusov maslových sušienok (približne 700 g)

Krém:

800 ml smotany na šľahanie

200 g čokolády s 50% kakaa

Aby ste sušienky namočili:

250 ml mlieka do ktorého pridáme kávu

Ozdoba:

75 g čokolády 50% kakaa

1 lyžica  masla

2 lyžice mlieka

kakao

pár vlašských orechov

Postup:

Čokoládu nalámeme na kúsky a vložíme do hrnca spolu s 200 ml smotany.

Na plameni necháme roztopiť.

Keď je smotanová čokoláda vychladnutá zmiešame so zvyšnou smotanou, odložíme do chldaničky na aspoň 12 hodín, aby sa krém dobre vyšľahal.

Potom smotanu vyšľaháme.

Pripravíme si formu s rozmermi (27x 17×10 cm).

Odložíme si 3 lyžice smotany bokom a použijeme ju na dozdobenie torty.

Teraz ideme vrstviť.

Na dno sušienky zľahka namočené v mlieku.

Na sušienky tenká vrstva krému – nie príliš veľa, len aby ste zakryli sušienky. Takto vrstvíme, kým sa nám neminie krém.

Poslednou vrstvou by mali byť sušienky.

Tortu prikryjeme a odložíme na aspoň 3 hodiny do chladničky, kým krém nestuhne.

Potom zvyšnou smotanou dozdobíme vrch dezertu.

Na parnom kúpeli rozpustíme čokoládu s mliekom a maslom, polevou dozdobíme vrch dezertu a pridáme orechy.

Necháme vychladnúť a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes