PARÍŽSKE zemiaky: Zabudnite na ťažké šaláty s majonézou, toto je najväčšia delikatesa zo zemiakov!

Aj z obyčajných zemiakov môžete vykúzliť vynikajúce jedlo s francúzskym šmrncom.

A budte si istí, že keď túto pochúťku raz vyskúšate, nebudete sa jej vedieť nabažiť!

 

 

Tieto zemiaky voláme Francúzske alebo Parížske zemiaky a sú najozaj vynikajúce.

...

Zárukou delikátnej chuti je cesnaková zálievka.

Navyše, sú omnoho ľahšie ako klasické zemiakové šaláty s majonézou.

Potrebujeme:

750 g menších nových 2 lyžice olivového oleja

Soľ

Korenie podľa chuti

Omáčka:

1 väčší strúčik cesnaku

70 ml rastliného oleja

2 lyžice dijonskej horčice

2 lyžice jablčného octu

2 lyžice petržlenovej vňate

1 lyžicu kryštálového cukru

Postup:

Petržlenovú vňať si najemno nasekáme.

 

 

Umyté zemiaky prekrojíme na polovice.

Vložíme do väčšej misky.

K zemiakom pridáme olivový olej.

 

 

Pridáme soľ a korenie.

Všetko dôkladne premiešame.

Potom zemiaky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme vo vyhriatej rúre cca 20 minút pri teplote 220 stupňov.

 

 

Zatiaľ, čo sú zemiaky v rúre, pripravíme si omáčku.

Pretlačený censnaka zmiešame s octom, cukrom, horčicou a olejom.

Hotové zemiaky preložíme do misky.

 

 

Zmiešame s omáčkou.

Posypeme petržlenovou vňaťou a dobre zamiešame.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay