Ak ste tieto trubičky nikdy predtým nerobili a chcete obohatiť váš sviatočný stôl o novú maškrtu, tento recept si určite uložte. Dobrota, ktorá skvele chutí a krásne vyzerá. Recept sme našli na youtubovom kanáli Helenčino pečení, kde nájdete množstvo ďalších fantastických receptov!
Potrebujeme:
200 g hladkej múky
60 g práškového cukru
60 g masla
70 g mletých vlašských orechov (preosiate)
2 PL mlieka
2 PL rumu
1 vajce
Krém
160 ml šľahačkovej smotany
50 g čokolády na varenie
20 g krupicového cukru
150 g masla
čokoládovú polevu
Postup:
Deň vopred si uvaríme šľahačkovú smotanu, cukor a nalámanú čokoládu. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky. Všetky suroviny určené na cesto vypracujeme do hladka a dáme do chladničky asi na 2 hodiny. Keď je cesto pripravené, vyvaľkáme ho na tenký plát a nakrájame na pásiky. Tie potom na formičke, určenej na trubičky, zrolujeme. Tie si pred použitím jemne vymastíme. Spoje cesta dobre pritlačíme.
zdroj: screenshot Helenčino pečení
Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a v stredne vyhriatej rúre pečieme asi 20 minút pri teplote 180 stupňov. Z jednej várky vyjde približne 80 kusov. Po vychladnutí dáme dolu z kovových trubičiek.
zdroj: screenshot Helenčino pečení
Oba konce trubičky namočíme do čokoládovej polevy. Potom naukladáme vedľa seba na papier na pečenie, alebo mriežku a necháme stuhnúť. Maslo si vymiešame do peny a po častiach pridávame stuhnutú šľahačku. Vyšľaháme na hladký krém. Krémom naplníme trubičky. Hotovo. Dobrú chuť!
Videonávod