Parížske trubičky podľa Helenky – prudko návykové: Túto fantastickú dobrotu budete chcieť nielen na Vianoce!

Ak ste tieto trubičky nikdy predtým nerobili a chcete obohatiť váš sviatočný stôl o novú maškrtu, tento recept si určite uložte. Dobrota, ktorá skvele chutí a krásne vyzerá. Recept sme našli na youtubovom kanáli Helenčino pečení, kde nájdete množstvo ďalších fantastických receptov!

Potrebujeme:

200 g hladkej múky

60 g práškového cukru

60 g masla

70 g mletých vlašských orechov (preosiate)

2 PL mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 PL rumu

1 vajce

Krém

160 ml šľahačkovej smotany

50 g čokolády na varenie

20 g krupicového cukru

150 g masla

čokoládovú polevu

Postup:

Deň vopred si uvaríme šľahačkovú smotanu, cukor a nalámanú čokoládu. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky. Všetky suroviny určené na cesto vypracujeme do hladka a dáme do chladničky asi na 2 hodiny. Keď je cesto pripravené, vyvaľkáme ho na tenký plát a nakrájame na pásiky. Tie potom na formičke, určenej na trubičky, zrolujeme. Tie si pred použitím jemne vymastíme. Spoje cesta dobre pritlačíme.

zdroj: screenshot Helenčino pečení

Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a v stredne vyhriatej rúre pečieme asi 20 minút pri teplote 180 stupňov. Z jednej várky vyjde približne 80 kusov. Po vychladnutí dáme dolu z kovových trubičiek.

zdroj: screenshot Helenčino pečení

Oba konce trubičky namočíme do čokoládovej polevy. Potom naukladáme vedľa seba na papier na pečenie, alebo mriežku a necháme stuhnúť. Maslo si vymiešame do peny a po častiach pridávame stuhnutú šľahačku. Vyšľaháme na hladký krém. Krémom naplníme trubičky. Hotovo. Dobrú chuť!

Videonávod