Parížske trubičky máčané v čokoláde: Keď ich ochutnáte, zamilujete sa do nich!

Úžasné čokoládové trubičky, ktoré poznám a pripravujem pod názvom Parížske trubičky. Sú z krehkého cesta, plnené parížskou šľahačkou a máčajú sa v čokoláde. Ponúkam vám aj recept na maslovú plnku, ktorá je na plnenie taktiež vynikajúca.

Úžasné čokoládové trubičky, ktoré poznám a pripravujem pod názvom Parížske trubičky. Sú z krehkého cesta, plnené parížskou šľahačkou a máčajú sa v čokoláde. Ponúkam vám aj recept na maslovú plnku, ktorá je na plnenie taktiež vynikajúca. V recepte som sa inšpirovala video postupom z youtube.

Potrebujeme:

350 gramov hladká múka

150 gramov práškový cukor

180 gramov maslo alebo palmarín

70 gramov mleté orechy

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 kus vajce

1 kus žĺtko

1 polievková lyžica kakao

Parížska šľahačka:

250 millilitrov smotana na šľahanie

7 dkg nastrúhanej čokolády

Plnka číslo 2:

20 dkg maslo alebo helia

20 dkg práškový cukor

14 dkg mleté orechy

trocha rum

Na koniec:

čokoládová poleva na namáčanie

Postup:

Cesto:

Zo surovín spracujeme cesto, vyvaľkáme na hrúbku 2-3 mm, ostrôžkou pokrájame na obdĺžniky 4 x 6 cm a natáčame na suché kovové /plechové/ trubičky, na spoji pritlačíme , pečieme na slabo vymastenom plechu pri teplote 160 stupňov /plynová rúra/ asi 10 minút.

Parížska šľahačka:

Smotanu s čokoládou privedieme do varu a necháme dobre vychladiť, vychladenú vyšľaháme a naplníme trubičky.

Maslová plnka:

Vymiešame maslo, cukor, orechy a rum, plníme trubičky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)