Mám recept na prvotriedne PARÍŽSKE ROŽKY s vynikajúcim krémom: Zaručene sa vám vydaria!

Parížske rožteky by nemali za žiadnu cenu chýbať na sviatočnom stole.

 

 

Hoci som sa vždy bála ich prípravy, zistila som, že podľa tohoto receptu to zaručene zvládnete.

Navyše, výsledok je skutočne luxusný.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vyskúšajte tento recept a zaručene ich budete robiť pravidelne.

Potrebujeme:

Na cesto:

 

 

300 g mletých vlašských orechov

300 g cukor krupica

2 žĺtky

1 vajce

4 lyžice hladkej múky

2 lyžičky kakaa

Krém:

 

 

3 vajcia

150 g cukor krupice

2 lyžice kakaa

250 g zmäknutého masla

Postup:

 

 

Z uvedených surovín si vypracujeme cesto.

Necháme ho do druhého dňa v chladničke.

Cesto si podsypávame, trošku lepí.

Rozvaľkáme.

 

 

Vykrajujeme rožky, ktoré pečieme pomaly do chrumkava, v rúre rozohriatej na 170 stupňov asi 10 minút.

Strážime aby sa nepripálili.

Krém:

 

 

Nad parou vyšľaháme vajcia s cukrom.

Šľaháme asi desať minút do hustej peny a pridáme kakao.

Ešte šľaháme asi päť minút.

Necháme vychladnúť.

 

 

Maslo si vyšľaháme do peny.

Postupne pridávame žĺtkovú zmes.

Vyšľaháme do hladkého hustého krému.

Striekame na upečené rožteky a máčame do čokoládovej polevy.

 

 

Nakoniec parížske rožky necháme vychladiť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels