Parížske rožky – najdokonalejšie, aké som kedy ochutnala: Za tento dezert vás budú počas sviatkov nosiť na rukách!

Fantastický recept na parížske rožteky podľa toho najlepšieho receptu, aký som zatiaľ skúsila.

Fantastický recept na parížske rožteky podľa toho najlepšieho receptu, aký som zatiaľ skúsila.

 

 

Recept mám už pár rokov a sviatky bez tejto dobroty si už doma ani nevieme predstaviť.

Ak aj vy plánujete tento rok parížske rožky, určite ich skúste jednoznačne tieto, nebudete ľutovať.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Základ:

2 vajcia

250 g práškový cukor

300 g mleté vlašské orechy

Krém:

4 žĺtky

1 vajcie

3 lyžice kakaa

3 lyžice kr. cukor

250 g maslo

150 g práškový cukor

poleva:

100 g 100% tuk

200 g čokoláda na varenie

Postup:

 

Najskôr si pripravíme cesto.

2 vajcia vyšľaháme s 250 g práškového cukru do tuha na najvyššiu rýchlosť.

Potom už len vareškou vmiešame 300 g mleté vlašské orechy.

Na plech striekame rožteky cez vrecúško guľatou obyčajnou špičkou.

 

 

Pečiem na 160 stupňoch dva plechy naraz asi 20 minút.

Krém:

Na krém si vyšľaháme 4 žĺtky, 1 vajce, 3 lyžice kakaa a 3 lyžice cukru nad parou. maslo si vyšľaháme s práškovým cukrom.

Vychladnutý krém po lyžičkách vmiešame do vyšľahaného masla.

Teraz už len krém nastriekame na rožteky, necháme stuhnúť na chladnom mieste a potom máčame v rozpustenej čokoláde s tukom.

Rožteky sú zakaždým vynikajúce, tento recept odporúčam všetkými desiatimi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn