Parížske rožky – najdokonalejšie, aké som kedy ochutnala: Za tento dezert vás budú počas sviatkov nosiť na rukách!

5209 0

Fantastický recept na parížske rožteky podľa toho najlepšieho receptu, aký som zatiaľ skúsila. Recept mám už pár rokov a sviatky bez tejto dobroty si už doma ani nevieme predstaviť. Ak aj vy plánujete tento rok parížske rožky, určite ich skúste jednoznačne tieto, nebudete ľutovať.

Potrebujeme:

Základ:

2 vajcia

250 g práškový cukor

300 g mleté vlašské orechy

Krém:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

4 žĺtky

1 vajcie

3 lyžice kakaa

3 lyžice kr. cukor

250 g maslo

150 g práškový cukor

poleva:

100 g 100% tuk

200 g čokoláda na varenie

Postup:

2 vajcia vyšľaháme s 250 g práškového cukru do tuha na najvyššiu rýchlosť, potom už len vareškou vmiešame 300 g mleté vlašské orechy.

Na plech striekame rožteky cez vrecúško guľatou obyčajnou špičkou. Pečiem na 160 stupňoch dva plechy naraz asi 20 minút.

Na krém si vyšľaháme 4 žĺtky, 1 vajce, 3 lyžice kakaa a 3 lyžice cukru nad parou. maslo si vyšľaháme s práškovým cukrom. Vychladnutý krém po lyžičkách vmiešame do vyšľahaného masla.

Teraz už len krém nastriekame na rožteky, necháme stuhnúť na chladnom mieste a potom máčame v rozpustenej čokoláde s tukom. Rožteky sú zakaždým vynikajúce, tento recept odporúčam všetkými desiatimi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár