plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúce domáce parížske rožky bez múky: Jednoduchý a rýchly recept, ak máte málo času a ešte ste nestihli napiecť na Vianoce!

Prekvapte svojich najbližších legendárnymi parížskymi rožkami a oslaďte im deň!

Úžasná čokoládovo-orechová maškrta pre všetky maškrtné jazýčky.

 

 

Výborný recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

Na cesto:

2 bielky

100 g kryštálového cukru

90 g mletých orechov

Na krém:

2 vajcia

2 kopcovité lyžice kryštálového cukru

3/4 masla

1 PL práškového kakaa

trochu rumu prípadne 1/2 lyžičky vanilkovej esencie

Na polevu:

2 horké čokolády

cca 100 ml rastlinného oleja

Postup:

Nad parou mixérom vyšľaháme v mise bielky s cukrom na hustý krém.

Zmes odstavíme a zmiešame s orechmi.

Krém dáme do cukrárskeho vrecka a na plechu vystlanom papierom na pečenie vyformujeme rožky.

 

 

Rúru najprv vyhrejeme na 220°C, potom stiahneme teplotu na 130°C.

Vložíme plech a pečieme asi 25-30 minút, kým nebudú rožky zvrchu pevné.

Teraz si pripravíme krém. Nad parou vyšľaháme 2 celé vajcia s cukrom na hustý krém.

 

 

Krém necháme vychladnúť.

Potom zašľaháme maslo a kakao, kým nie je krém úplne hladký.

Pridáme rum alebo vanilkovú esenciu.

 

 

Krém vložíme do vrecka a ozdobne nanášame na rožky.

Rožky dáme vychladnúť do mrazničky na 20 minút.

 

 

Čokoládu roztopíme s olejom vo vodnom kúpeli. Po vychladnutí do nej namáčame rožky.

Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: unspash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes