plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduché Parížske kocky s Margotkou: Luxusný koláč z hrnčeka – cesto zamiešané za 5 minúť!

Toto je náš obľúbený koláčik na akúkoľvek príležitosť

 

 

Potrebujeme:

Cesto:

1,5 hrnčeka polohrubej múky

3/4 hrnčeka cukru

1 vanilkový cukor

2 vajcia

 

 

3/4 hrnčeka oleja

1 hrnček vody

4 lyžice kakaa

1 prášok do pečiva

Krém:

 

 

3 šľahačky

2 tyčinky ľadové gaštany

1/2 čokolády na varenie

Ďalej:

rum

 

 

marmeláda

Na posypanie:

Tyčinka Margot

Postup:

V predstihu si uvaríme suroviny na parížsku šľahačku.

 

 

Necháme dobre vychladnúť (ideálne do druhého dňa v chladničke, alebo aspoň pár hodín).

Suroviny na korpus vyšľaháme elektrickým šľahačom.

Vylejeme na olejom vymastený a kokosom vysypaný hlboký plech (plech som použila menší).

 

 

Upečieme a necháme vychladnúť.

Parížsku šľahačku potom vyšľaháme a natrieme na korpus, ktorý sme pokvapkali rumom a potreli pikantné marmeládou.

Posypeme strúhanou tyčinkou Margot.

 

 

Pečieme asi 35  min. na 180 C.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes