plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduché Parížske kocky s Margotkou: Luxusný koláč z hrnčeka – cesto zamiešané za 5 minúť!

Toto je náš obľúbený koláčik na akúkoľvek príležitosť

Potrebujeme:

Cesto:

1,5 hrnčeka polohrubej múky

3/4 hrnčeka cukru

1 vanilkový cukor

2 vajcia

3/4 hrnčeka oleja

1 hrnček vody

4 lyžice kakaa

1 prášok do pečiva

Krém:

3 šľahačky

2 tyčinky ľadové gaštany

1/2 čokolády na varenie

Ďalej:

rum

marmeláda

Na posypanie:

Tyčinka Margot

Postup:

V predstihu si uvaríme suroviny na parížsku šľahačku a necháme dobre vychladnúť (ideálne do druhého dňa v chladničke, alebo aspoň pár hodín).

Suroviny na korpus vyšľaháme elektrickým šľahačom a vylejeme na olejom vymastený a kokosom vysypaný hlboký plech (plech som použila menší). Upečieme a necháme vychladnúť.

Parížsku šľahačku potom vyšľaháme a natrieme na korpus, ktorý sme pokvapkali rumom a potreli pikantné marmeládou.
Posypeme strúhanou tyčinkou Margot.

Pečieme asi 35  min. na 180 C.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

Najlepšie recepty na dnes