Fantastická čokoládová torta na lyžičky, ktorú poznáme pod názvom Parížska torta. Je nesmirene chutná, lahodná a krémová.
Navyše, viete ju pripraviť úplne jednoducho a rýchlo.
Tortu môžete dozdobiť podľa vašich predstáv, najkrajšie vyzerajú sekané orechy, alebo čokoládové zdobenie.
Potrebujeme:
3 ks vajce
200 g kryštálový cukor
3 PL voda
100 g polohrubá múja
3 PL kakao
1/2 bal. kypriaci prášok
250 g maslo alebo Hera
200 g práškový cukor
3 PL kakao (ja som dala menej a krém bol svetlejší)
3 ks vajce
Formu s priemerom 24 cm
Postup:
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
Žĺtky, cukor, kakao a vodu si vymiešame do peny.
Vmiešme tuhý sneh a múku s práškom do pečiva.
Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme s priemerom cca 24-26 cm.
Korups pečieme pri 170 stupňoch.
Necháme vychladnúť.
Z korpusu stiahneme vrchnú vrstvu, je dobré po upečení korpus otočiť, vtedy to ide veľmi ľahko.
Plnka :
V mise nad parou vyšľaháme vajcia s cukrom do peny.
Pridáme aj kakao – vymiešame do konzistencie sirupu.
Dobre vychladíme.
Potom opatrne po trošku zašľaháme do masla.
Poznámka:
Je dobré keď majú maslo a sirup rovnakú teplotu, aby sa nám plnka nezrazila.
Plnkou natrieme korpus a boky a nakoniec polejeme čokoládovou polevou aj po bokoch.
Tortu ozdobíme nasekanými orechmi alebo čokoládovým zdobením.
Zdobíme boky a okraj torty.
Necháme dobre stuhnúť v chlade.
Krájame horúcim nožom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)