Famózne Pardubické perníčky: Také mäkučké sa mi ešte nikdy nepodarili – najlepší recept!

1717 0

Najlepšie perníčky na svete. Pravé pardubické. Recept od výbornej cukrárky Mirušky.

z jednej dávky vyjde cca 100-110 celých perníčkov

Potrebujeme:

Na sirup:

1 kg kr. cukru

1/2 l vody

2 kávové lyžičky sódy bicarbony

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Všetko spojíme a varíme 5 minút za stáleho miešania. Sirup necháme odstáť 5 hodín

Cesto:

2 kg hl. múky špeciál

38 dg medu

8 dg džemu

4 celé vajcia

2 dg salajky

1 prášok do pečiva

2 kávové lyžičky škorice

Na vrch:

Čokoládová poleva

Plnka:

30 ks perníčkov rozmrvených

1 pohár čierneho čaju

2 lyžičku cukru (do čaju)

1 dl rumu

10 dg mletých orechov

Džem

Postup:

Zo  surovín vypracujeme cestíčko. Do neho vylejeme pripravený a odstáty sirup a necháme 12 hodín odležať v chladničke. Po 12 hodinách, ak sa vám zdá masa riedka, pomôžte si múkou, aby ste dostali taký pekný nelepivý bochník. Ak máte pocit, že sa lepí, v kľude múku pridajte – cestíčko musí byť pevné, nie lepivé. Je to pomerne pracné vypracovať pekný bochník, ale ak masa nebude riedka, pôjde to dobre.

Cestíčko si vyvaľkáme na 5 mm, nie tenšie. Z cesta vykrajujeme tvary. Tie ukladáme na plech v dostatočných rozostupoch, počas pečenia narastú a nemôžu sa dotýkať.  Pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút pri teplote 160 stupňov a rúru aspoň 7 minút neotvárame- perníčky by spľasli. Z plechu ich vyberáme nie zahorúca, lebo sú mäkučké – počkáme, kým trošku vychladnú. Zo všetkých perníčkov si 30 koliesok odoberieme bokom a pomrvíme… budú v plnke.

Plnka:

30 koliesok sa rozmrví, zaleje horúcim čiernym čajom – dala som doň 2 lyžičky cukru-môžete dať aj viac ako za pohár, a 1dl rumu, kto má rád rumovejšie, nech dá viac. Do plnky ešte pridáme 10 dg orechov a džem-podľa chuti, ja som dala ríbezľovo-malinový-ak chcete aby to bolo šťavnaté a kyslasté, s lekvárom nešetrite. Náplň natrieme na jeden kúsok a zlepíme s druhým. Nakoniec len namáčame do rozpustenej čokolády s maslom. Perníčky sú úžasné, nechajte ich trochu odležať, sú naozaj dokonalé a mäkučké.

Celý recept aj s obrázkami nájdete TU.

Témy:


Pridajte svoj komentár