plny-hrniec_transparent_negativ.png

Parádna čoko piškóta BEZ MÚKY, úžasná na torty aj zákusky: Dajte na ňu akýkoľvek krém, polevu a máte úžasný bezlepkový dezert!

Výborný bezlepkový recept na domácu piškótu na torty aj domáce zákusky. Pridávam aj krém a polevu, ktoré máme radi.

Výborný bezlepkový recept na domácu piškótu na torty aj domáce zákusky. Pridávam aj krém a polevu, ktoré máme radi.

Potrebujeme:

Na piškótu:

8  bielok

8 lyžíc kr. cukru

250 g mletých orechov

1 lyžica kakaa

1⁄2 bal. prášku do pečiva

Na krém:

8 žĺtkov

50 g práškového cukru

1 l mlieka

2 bal. pudingu Zlatý klas

125 g masla

Na polevu:

150 ml smotany na šľahanie 33%

200 gramov čokolády na varenie

Postup:

Na piškótu si ako klasicky ušľaháme sneh z bielok a cukru. Nakoniec doň zľahka – ručne vmiešame ostatné prísady a navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote cca 200°C cca 20 minút – cesto sledujeme, každá rúra pečie inak.

Krém si môžete urobiť podľa vlastnej chuti, ale dajú sa naň perfektne zužitkovať žĺtky. Takže, 900 ml mlieka dáme zahrievať na plameň.  Žĺtky si vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, primiešame 100 ml mlieka a aj pudingové prášky. Prilejeme k zvyšnému mlieku a uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu primiešame zmäknuté maslo a prešľaháme. Šľaháme do vychladnutia. Krém rozotrieme na ešte teplú piškótu (netreba čakať, kým vychladne).

Nakoniec prelejeme polevou (čokoláda rozpustená v šľahačke, dá sa to v mikrvlnke, alebo nad parou). Necháme stuhnúť a je to. Môžeme krájať.

Ak chcete, aby bol zákusok ešte lepší, polejte aj korpus rozpustenou smotanovou polevou, alebo natrite džemom, je to výborné.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Ľubka

Najlepšie recepty na dnes