plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dajte paradajky do plastového vrecka a už nepotrebujete ŽIADNE šaláty ani iné prílohy: Najväčšia delikatesa, akú poznám!

Máte doma paradajky a neviete, čo s nimi?

Vyskúšajte túto osviežujúcu domácu dobrotu, ktorá schová do vrecka aj zložité šaláty.

 

 

Jedlo je veľmi chutné, svieže, ideálne ako príloha k mäsu, alebo na grilovačku. Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

700 g paradajok

Kôpor (asi 50 g)

3 strúčiky cesnaku

3⁄4 lyžice soli

1 zarovnaná lyžička cukru

1⁄2 lyžičky čierneho korenia

Štipka pálivej papriky

2 igelitové vrecká

Postup:

Kôpor umyjeme a osušíme.

 

 

Nakrájame nadrobno.

Cesnak ošúpeme.

Tiež nakrájame nadrobno.

 

 

Kôpor zmiešame s cesnakom, pridáme soľ, cukor a korenie.

Dôkladne premiešame.

 

 

Paradajky umyjeme a osušíme.

 

 

Nakájame do kríža.

Nakrojenú časť plníme kôprovou zmesou.

 

 

Takto pokračujeme s každou paradajkou.

Paradajky vkladáme do vrecka.

Keď máme naplnené všetky paradajky, vrecko zaviažeme.

 

 

Vložíme do druhého vrecka.

To taktiež zaviažeme.

 

 

 

 

 

Paradajky necháme stáť pri izbovej teplote 4-6 hodín

Pravidelne vrecko pretrepávajte.

 

 

Po uplynutí tejto doby vložíme paradajky do chladničky na 6-12 hodín.

 

 

 

Neuchovávajte vo vrecku viac ako 2 dni.

Potom skladujte v sklenenej alebo plastovej nádobe s vekom v chladničke.

Podávame ako prílohu k mäsu, alebo ako predjedlo či pochúťku na grilovačku.

prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod nájdete TU.

Najlepšie recepty na dnes