Máte doma paradajky a neviete, čo s nimi?
Vyskúšajte túto osviežujúcu domácu dobrotu, ktorá schová do vrecka aj zložité šaláty.
Jedlo je veľmi chutné, svieže, ideálne ako príloha k mäsu, alebo na grilovačku. Recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
700 g paradajok
Kôpor (asi 50 g)
3 strúčiky cesnaku
3⁄4 lyžice soli
1 zarovnaná lyžička cukru
1⁄2 lyžičky čierneho korenia
Štipka pálivej papriky
2 igelitové vrecká
Postup:
Kôpor umyjeme a osušíme.
Nakrájame nadrobno.
Cesnak ošúpeme.
Tiež nakrájame nadrobno.
Kôpor zmiešame s cesnakom, pridáme soľ, cukor a korenie.
Dôkladne premiešame.
Paradajky umyjeme a osušíme.
Nakájame do kríža.
Nakrojenú časť plníme kôprovou zmesou.
Takto pokračujeme s každou paradajkou.
Paradajky vkladáme do vrecka.
Keď máme naplnené všetky paradajky, vrecko zaviažeme.
Vložíme do druhého vrecka.
To taktiež zaviažeme.
Paradajky necháme stáť pri izbovej teplote 4-6 hodín
Pravidelne vrecko pretrepávajte.
Po uplynutí tejto doby vložíme paradajky do chladničky na 6-12 hodín.
Neuchovávajte vo vrecku viac ako 2 dni.
Potom skladujte v sklenenej alebo plastovej nádobe s vekom v chladničke.
Podávame ako prílohu k mäsu, alebo ako predjedlo či pochúťku na grilovačku.
prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod nájdete TU.