plny-hrniec_transparent_negativ.png

Paradajky na zimu už nekupujem: Neuveriteľne chutné a ľahké!

Zopár užitočných rád a tipov, ako si uchovať paradajky po celý rok.

Takto pripravené paradajky vám zaberú menej miesta a budete si na nich pochutnávať s celou rodinou.

 

 

Fantastický recept na paradajkový pretlak z youtube kanála Nur’un Nefis Yemek Tarifleri 2.

Potrebujeme:

paradajky (ľubovoľné množstvo)

 

 

Postup:

Paradajky dôkladne umyjeme.

Vrch narežeme do tvaru kríža.

Vložíme na 20 minút do vriacej vody.

 

 

Po uplynutí doby vyberieme rajčiny z vody.

Ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

Paradajky vložíme do plastových nádob alebo vrecúšok.

 

 

Uzavreté nádoby vložíme do chladničky.

Ďalšie rajčiny ošúpeme a nakrájame.

Vložíme do mixéra a rozšľaháme.

 

 

Rajčinovú zmes prelejeme do fliaš.

Ďalšie rajčiny narežeme a vložíme do vriacej vody.

Potom ich ošúpeme a nakrájame.

 

 

Nakrájané paradajky vložíme do mixéra.

Rozmixujeme.

Pretlak prelejeme do hrnca a uvaríme.

 

 

Z rajčiny odstránime stonku.

Nakrájame na plátky.

Pár rajčín nakrájame na štvrtiny.

 

 

Paradajky vložíme do uzatvárateľného plastového vrecka.

Pomocou slamky vysajeme vzduch.

Z uvareného pretlaku polovicu odoberieme.

 

 

Do hrnca s pretlakom nastrúhame cesnak.

Premiešame.

Varíme 5 minút.

 

 

Pretlak naplníme do plastových pohárov a foriem.

Všetko vložíme do mrazničky.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes