plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pridajte obyčajnú múku k paradajkám: Je to ÚŽASNÉ, všetci chcú skúsiť tento nápad!

Tento jednoduchý nápad z paradajok ma naučila ešte moja mama.

 

 

Keď bolo v lete veľa paradajok, robila z nich fantastickú pochúťku, alebo občerstvenie počas horúceho dňa.

Tieto paradajky sa zjedli vždy okamžite, nestihli ani poriadne vychladnúť.

Môžete ich jesť s prílohou, alebo samé.

 

 

Ak vám momentálne v záhrade dozrievajú tieto plody, určite neváhajte a vyskúšajte tento recept podľa kanálu meine leckere kuche.

Potrebujeme:

Zrelé paradajky

Soľ

Čierne korenie

Hladkú múku

Vajíčko

Strúhanku

Voliteľné:

Syr

Postup:

Na tento recept je potrebné vyberať zrelé nepoškodené paradajky.

A tiež je dôležité, aby mali pevnú šupku.

 

 

Paradajky zbavíme stopky a umyjeme.

Potom ich osušíme.

Zeleninu nakrájame na hrubšie kolieska.

 

 

Teraz položíme kolieska na papierovú utierku.

Prikryjeme druhou utierkou a čo najlepšie osušíme.

Na plytký tanier si nasypeme hladkú múku.

 

 

Na múku uložíme kolieska paradajok a opäť posypeme múkou.

V samostatnej miske rozšľaháme vajíčko.

Ochutíme soľou a korením, ako vám vyhovuje.

 

 

Nakoniec obalíme v strúhanke.

Teraz jednoducho vypražíme na panvici.

Zahrejeme olejom a vyprážame z oboch strán dozlatista.

 

 

Nakoniec posypeme syrom a necháme rozpustiť.

Paradajky môžete vyprážať aj len po obalení v múke, tak to robila moja mama a tiež sú výborné.

V trojobale sú však naozaj fantasticky chrumkavé.

 

 

A neváhajte ich vylepšiť aj syrom, ako je to v priloženom recepte.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes