LEGENDÁRNA paradajkovo-bazalková omáčka v pohári: Preslávený TALIANSKY recept na najväčšiu pochúťku z paradajok!

Nepochybnou výhodou tohto receptu je nielen výrazná chuť hotovej omáčky, ale aj jej trvanlivosť.

Pokojne ju môžete uchovávať rok alebo aj dva.

Moja rodina to však nestihla skontrolovať, pretože všetky zásoby sa minuli ešte pred príchodom zimy.

 

 

...

Neskutočne lahodná paradajkovo-bazalková omáčka podľa tradičného receptu.

Túto omáčku môžeme podávať s rôznymi mäsovými jedlami a samozrejme cestovinami.

U nás doma dokonca nahrádza kečup a omáčku na pizzu.

 

Potrebujeme:

1 kg paradajok

350 g papriky

1 zväzok petržlenovej vňate

1 zväzok kôpru

1 zväzok bazalky

7 strúčikov cesnaku

1 PL soli

1,5 PL kryštálového cukru

300 g cibule

1 PL vínneho octu

1/2 ČL mletého koriandra

mleté čierne korenie podľa chuti

3 PL olivového oleja

Postup:

 

 

Poháre a viečka umyjeme.

Sterilizujeme.

 

 

Potom necháme dobre vysušiť.

V mixéri rozšľaháme cibuľu, cesnak a sladkú papriku (bez šupiek a semienok).

 

 

Hmotu vložíme do hrnca.

Nakrájané paradajky tiež rozmixujeme.

Pridáme do hrnca.

 

 

Omáčku prevaríme.

Potom znížime oheň na minimum.

Dusíme 35 minút.

 

 

Ak máte radi pikantné chute, môžete pridať čili papričky.

Buď v mletej forme alebo zmiešajte čerstvé so sladkou paprikou.

 

 

Pridáme cukor.

Lístky bazalky oddelíme od stoniek.

Spolu s petržlenovou vňaťou a kôprom nasekáme na drobno.

 

 

Bylinky pridáme do zmesi, dôkladne premiešame.

Varíme ďalších 10-15 minút.

Do omáčky nalejeme olej spolu s octom.

 

 

Miešame a doslova po jednej minúte hrniec odstavíme zo sporáku.

Omáčku nalejeme do pohárov.

Ihneď uzavrieme o otočíme hore dnom.

 

 

Omáčku môžeme vyskúšať po 3-4 dňoch.

Vydrží dlho, keď sa skladuje na chladnom a tmavom mieste.

 

 

Dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash