plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vďaka tejto FINTE bola babičkina paradajková polievka taká chutná: Pred varením urobte 1 vec – lepšiu polievku ste nejedli!

Snívate o úžasne krémovej paradajkovej polievke?

 

 

Tento efekt dosiahnete vďaka jednoduchému kulinárskemu triku.

 Stačí pár chvíľ, kým polievka dostane úplne nový rozmer.

 

 

Paradajková polievka je popri vývare asi najobľúbenejšou polievkou Slovákov.

Je nenáročná na prípravu, lahodná a chutí takmer každému.

 

 

Samozrejme, ako pri každom jedle, koľko kuchárov, toľko receptov na paradajkovú polievku.

Ak chcete, aby bola vaša polievka nielen chutná, ale aj príjemne krémová, naučte sa uvariť tú najlepšiu verziu tohto obľúbeného jedla.

Tajomstvo chutnej paradajkovej polievky

 

 

Základom každej dobrej paradajkovej polievky je samozrejme základ – vývar (prípadne bujón).

Bez neho táto polievka stratí hĺbku chuti a môže byť jednoducho nevýrazná.

Okrem vývaru je však dôležité pridať aj čerstvé paradajky (najlepšie slivkové) a správne ich pripraviť.

 

 

Pred varením urobte jednu vec

Keď máme nachystané a umyté paradajky, postupujeme nasledovne.

Narežeme ich na spodnej strane do kríža a obaríme.

Potom ich jednoducho olúpeme.

 

 

Následneich nakrájame na kocky.

A zmiešame v hrnci s maslom.

 

 

Potom pridajte vodu a varte paradajky.

Teraz ich stačí prepasírovať cez sitko rovno do hrnca, v ktorej  sa varí polievka.

 

 

Takáto úprava urobí paradajkovú polievku dokonale krémovú, hustú a chuťovo výraznejšiu.

A to vďaka maslu – veď nie je žiadnym tajomstvom, že práve tuk dodá chuť každému jedlu.

Ako uvariť dobrú paradajkovú polievku?

 

 

Vynikajúcu chuť paradajkovej polievky možno získať vďaka niekoľkým ďalším šikovným trikom.

Paradajky, najmä tie domáce, majú veľmi intenzívnu chuť a môžu v polievke jemne nakysnúť a zhorknúť.

Ak chcete znížiť horkosť, pridajte do polievky trochu cukru – zvyčajne stačí 1-2 polievkové lyžice na veľký hrniec.

 

 

Sladká chuť nebude vôbec cítiť, ale nebude tam žiadna stopa horkosti.

Do paradajkovej polievky sa oplatí pridať aj čerstvé bylinky, ako je petržlenová vňať alebo kôpor , ktoré jej nádherne rozvonia.

Nezabúdajte však, že sa pridávajú až na konci varenia – inak polievka zhorkne.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes