Neponáhľajte sa zbaviť mäkkých, popraskaných a dokonca alebo inak nedokonalých paradajok.
Samozrejme, že tieto kúsky už nie sú vhodné do šalátov, ale môžete z nich ľahko pripraviť veľmi chutnú a sýtu omáčku na zimu .
Takáto paradajková omáčka je perfektná aj na cestoviny, dokonca aj na mäso.
Recept sme našli na kanáli Мой Дастархан Вкусно и Быстро.
Potrebujeme:
1 kilogram paradajok (aj neskorých aj nalámaných a pokrčených, omáčka bude v každom prípade skvelá)
350 gramov papriky,
zväzok bazalky (90 g)
zväzok kôpru (60 g)
zväzok petržlenu (50 g)
6 strúčikov cesnaku
polievková lyžica soľ
1,5 lyžice cukru
1 lyžica 9% octu,
300 gramov cibule
koriander
čierne korenie
80 ml oleja
Ďalej:
3 poháre s objemom 500 ml
Postup:
Pripravíme si zeleninu.
Paradajky umyjeme a osušíme.
Prekrojíme a dáme do mixéra.
Pridáme aj prekrojenú a očistenú cibuľu.
Papriku umyjeme, zbavíme semienok a nakrájanú pridáme do mixéra.
Nakoniec očistíme cesnak a pridáme k ostatným prísadam do mixéra.
Teraz zmes nalejeme do hlbokej panvice.
Pridajte soľ, korenie, premiešajte a varte 35 minút.
Potom do panvice pridajte najmeno nakrájané bylinky – bazalku, petržlen a kôpor.
Pridajte rastlinný olej a ocot.
Všetko spolu povaríme ďalších 10 minút.
Omáčku ihneď nalejeme do vopred vysterilizovaných pohárov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: