plny-hrniec_transparent_negativ.png

Varte len 45 minút a máte NAJLEPŠIU paradajkovú omáčku na zimu: Vhodné sú mäkké a popraskané paradajky: originálny TALIANSKY recept!

Neponáhľajte sa zbaviť mäkkých, popraskaných a dokonca alebo inak nedokonalých paradajok.

 

 

Samozrejme, že tieto kúsky už nie sú vhodné do šalátov, ale môžete z nich ľahko pripraviť veľmi chutnú a sýtu omáčku na zimu .

Takáto paradajková omáčka je perfektná aj na cestoviny, dokonca aj na mäso.

Recept sme našli na kanáli Мой Дастархан Вкусно и Быстро.

Potrebujeme:

 

 

1 kilogram paradajok (aj neskorých aj nalámaných a pokrčených, omáčka bude v každom prípade skvelá)

350 gramov papriky,

zväzok bazalky (90 g)

zväzok kôpru (60 g)

zväzok petržlenu (50 g)

6 strúčikov cesnaku

polievková lyžica soľ

1,5 lyžice cukru

1 lyžica 9% octu,

300 gramov cibule

koriander

čierne korenie

80 ml oleja

Ďalej:

 

 

3 poháre s objemom 500 ml

Postup:

Pripravíme si zeleninu.

Paradajky umyjeme a osušíme.

 

 

Prekrojíme a dáme do mixéra.

Pridáme aj prekrojenú a očistenú cibuľu.

 

 

Papriku umyjeme, zbavíme semienok a nakrájanú pridáme do mixéra.

Nakoniec očistíme cesnak a pridáme k ostatným prísadam do mixéra.

 

 

Teraz zmes nalejeme do hlbokej panvice.

Pridajte soľ, korenie, premiešajte a varte 35 minút.

 

 

Potom do panvice pridajte najmeno nakrájané bylinky – bazalku, petržlen a kôpor.

Pridajte rastlinný olej a ocot.

Všetko spolu povaríme ďalších 10 minút.

 

 

Omáčku ihneď nalejeme do vopred vysterilizovaných pohárov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes