plny-hrniec_transparent_negativ.png

V zime nekupujem paradajky: Hustá, domáca paradajková omáčka na zimu – HOTOVÁ za 1 hodinu!

Paradajková pasta na zimu je hustá, domáca a varí sa najviac hodinu.

Vyskúšajte sami, je to vynikajúce!

 

 

Potrebujeme:

paradajky – 7 kg

paprika červená – 6 ks

soľ – podľa chuti

Postup:

Paradajky nakrájame.

Nakrájame a očistíme aj papriku.

 

 

Preložíme do misky a zomelieme v mlynčeku na mäso.

 

 

Pridáme soľ.

 

 

 

 

 

Preložíme na plameň a na strednom plameni necháme variť.

 

 

 

 

 

Z hmoty je potrebné odoberať tekutinu – robíme to tak, že do hrnca dáme sitko.

Vidíme, ako sa začne hromadiť pena.

Počas varenia odberieme asi až 4 litre tekutiny – toto výrazne urýchli proces varenia (trvá to približne 40 minút).

 

 

Vznikne nám hustejšia masa, ktorú rozmixujeme a necháme asi 15 minút povariť (stále miešame).

 

 

 

Plníme do sterilizovaných pohárov, zatvoríme, zabalíme a necháme vychladnúť.

 

 

 

Zvyšok hmoty necháme vychladnúť, plníme do uzatvárateľných vreciek.

Necháme zamraziť.

 

 

Tekutina, ktorú sme odobrali je vynikajúcou prísadou do gulášov, paradajkovej polievky, boršču, alebo na podlievanie mäsa.

Stačí, ak tekutinu steriluzujete, ako klasické zaváraniny.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes