V zime nekupujem paradajky: Hustá, domáca paradajková omáčka na zimu – HOTOVÁ za 1 hodinu!

Paradajková pasta na zimu je hustá, domáca a varí sa najviac hodinu.

Vyskúšajte sami, je to vynikajúce!

Potrebujeme:

paradajky – 7 kg

paprika červená – 6 ks

soľ – podľa chuti

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Paradajky nakrájame a nakrájame a očistíme aj papriku.

Preložíme do misky a zomelieme v mlynčeku na mäso.

Pridáme soľ.

Preložíme na plameň a na strednom plameni necháme variť.

Z hmoty je potrebné odoberať tekutinu – robíme to tak, že do hrnca dáme sitko. Vidíme, ako sa začne hromadiť pena.

Počas varenia odberieme asi až 4 litre tekutiny – toto výrazne urýchli proces varenia (trvá to približne 40 minút).

Vznikne nám hustejšia masa, ktorú rozmixujeme a necháme asi 15 minút povariť (stále miešame).

Plníme do sterilizovaných pohárov, zatvoríme, zabalíme a necháme vychladnúť.

Zvyšok hmoty necháme vychladnúť, plníme do uzatvárateľných vreciek a necháme zamraziť.

Tekutina, ktorú sme odobrali je vynikajúcou prísadou do gulášov, paradajkovej polievky, boršču, alebo na podlievanie mäsa.

Stačí, ak tekutinu steriluzujete, ako klasické zaváraniny.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod: