plny-hrniec_transparent_negativ.png

SUPER chutný recept na paradajkovú nátierku: V zime ju oceníte dvojnásobne!

Jednoduchý recept na paradajkovú onátierku. 

Využite vlastnú úrodu a pripravte si čo najviac pohárov, aby vám vydržala celú zimu.

Prípravu zvládne každý a za tú skvelú chuť to stojí!

 

 

Postupujte podľa tohto návodu z youtube kanála PRATİK YEMEK TARİFLERİ.

Potrebujeme:

5 hlavičiek cesnaku

3 kg paradajok

1 kg červenej papriky

200 g feferóniek

200 g zelenej papriky

200 ml olivového oleja

200 ml vínneho octu

pol zväzku petržlenu

30 g soli

2 PL rasce

Postup:

Cesnak si rozdelíme na strúčiky, vložíme do misky.

Zalejeme horúcou vodou. 

Necháme stáť 10 minút, aby sa cesnak ľahko šúpal.

 

 

Paradajky si umyjeme.

Odstopkujeme a nakrájame na väčšie kusy.

 

 

Papriku si umyjeme, očistíme.

Podobne ako paradajky si ju všetku nakrájame na väčšie kusy.

 

 

Podobne postupujeme aj pri feferónkach.

Ak nemáte radi štipľavé jedlá, môžete feferónky vynechať.

 

 

Po uplynutí 10 minút si všetok cesnak ošúpeme. 

Paradajky s cesnakom vložíme do mixéra.

Rozmixujeme a hmotu prelejeme do hrnca.

Následne rozmixujeme aj papriku s feferónkami, avšak tú si odložíme zatiaľ bokom.

 

 

Omáčku z paradajok a cesnaku povaríme 50 minút na miernom ohni.

Občas premiešame.

Po uplynutí tejto doby do nej primiešame olivový olej, aj vínny ocot.

Následne pridáme aj rozmixovanú papriku a nasekanú petržlenovú vňať.

 

 

Teraz všetko osolíme, pridáme rascu, premiešame.

Povaríme ešte 10 minút. 

Pripravíme si sterilizované zaváraninové poháre.

Naplníme ich horúcou omáčkou. 

 

 

Očistíme okraj pohára a pevne uzavrieme viečkom. 

Poháre postavíme hore dnom a necháme ich takto stáť až do vychladnutia.

 

 

Následne skladujeme na tmavom chladnom mieste, kde poháre vydržia aj 1 až 2 roky.

Celý postup nájdete v priloženom videu.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes