plny-hrniec_transparent_negativ.png

PÁR minút a tieto neskutočne chutné kuracie stehná očaria celú rodinu: Pochúťka, akú ste ešte nejedli!

Chrumkavé pečené kuracie stehná s lahodnou omáčkou spájajú v sebe dva dôležité a kladné prvky: neodolateľnú chuť a jednoduchosť.

S bežnými a dostupnými ingredienciami viete pripraviť naozaj nezabudnuteľný obed či večeru.

 

 

Výnimočný recept na lahodné kuracie stehná z youtube kanála Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA.

Potrebujeme:

1 kg kuracích stehien

120 g parmezánu

200 g masla

10 strúčikov cesnaku

kôpor

 

 

petržlenovú vňať

soľ

mleté čierne korenie

rastlinný olej

čili vločky

Postup:

Kuracie stehná naukladáme do zapekacej formy.

Posolíme.

Pridáme čerstvo pomleté čierne korenie.

 

 

Polejeme olejom.

Mäso premiešame rukami.

Kuracie stehná preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 40 minút pri teplote 200°C.

Medzitým si pripravíme omáčku.

 

 

Na sporák položíme rajnicu.

Vložíme maslo.

Na miernom ohni ho roztopíme.

 

 

Na tvrdej podložke na drobno nasekáme cesnak.

Cesnak pridáme do rajnice a premiešame.

Do misky na jemno nastrúhame parmezán.

 

 

Potom do misky s parmezánom pridáme nasekaný kôpor s petržlenovou vňaťou.

Do vychladnutého masla pridáme parmezánovú zmes.

Lyžicou dôkladne premiešame.

 

 

Podľa chuti pridáme štipku čili vločiek.

Opäť zamiešame.

Upečené kuracie stehná preložíme do veľkej misky.

 

 

Pridáme omáčku.

Dobre premiešame.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes