Paprika na zimu pripravená za 10 minút: Bez konzervantov, bez pasterizácie a varenia!

Nikdy by som neveril, že tak lahodnú papriku sa dá pripraviť za tak krátky čas.

Takto pripravená paprika je neodolateľne chutná a môžete si na nej pochutnávať celý rok.

 

 

Ak sa tešíte z bohatej úrody, neváhajte si z nej odložiť aj na zimné dni.

...

Stačí otvoriť pohár a budete sa len zalizovať.

Nenáročný a rýchly recept na nakladanú papriku z youtube kanála Uradi Sama- Ideje za kreativce.

 

 

Potrebujeme:

1 kg papriky

čierne korenie

6 strúčikov cesnaku

bobkové listy

1 ČL kryštálového cukru na nádobu

2 ČL soli na jednu nádobu

4 PL 9 % octu na jednu nádobu

vodu

Postup:

 

 

Papriku dobre umyjeme.

Potom odstránime stonky a semiačka.

 

 

Papriku nakrájame na plátky.

Vložíme do pohárov.

Potom pridáme nakrájané cesnakové strúčiky.

 

 

Ďalej pridáme štipku korenia, bobkový list a cukor.

Pridáme soľ a ocot.

 

 

Nachystáme si čisté poháre na zaváranie.

 

 

Do pohárov po okraj nalejeme vriacu vodu.

Poháre uzavrieme čistými viečkami.

 

 

Poháre pretrepeme.

Položíme hore dnom.

 

 

Necháme vychladnúť.

Potom ich uložíme na chladné a tmavé miesto.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay