Perfektná pomôcka na pečenie: Naučte sa, ako správne používať pečiaci papier!

Dnes máme pre vás perfektnú pomôcku, ktorá vám pomôže pri pečení.

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, ako správne vystlať plech papierom na pečenie?

Rôzne plechy si totiž vyžadujú rôzne spôsoby pokrytia. 

 

 

Naučte sa tieto jednoduché kroky z portálu napadovy.blog a hravo vysteliete tortovú formu, aj formu na muffiny.

Tortová forma

Pripravte si papier na pečenie a obkreslite naň obvod formy.

 

 

Pomocou nožníc vystrihnite kruh.

A zároveň z odpadového papiera vystrihnite dva dlhšie obdĺžniky, ktorými pokryjete steny formy.

 

 

Tortovú formu jemne vymastíme maslom alebo olejom, aby na nej papier lepšie držal.

 

 

Teraz položíme kruh papiera na spodok formy a obdĺžniky na obvodovú stenu.

 

 

 

Obdĺžnikový plech

Vystrihnite si dva obdĺžniky pergamenového papiera.

Jeden široký ako dlhšia strana formy, druhý široký ako kratšia strana. 

 

 

Uistite sa, že tieto dva obdĺžniky papiera na pečenie sú dostatočne dlhé na to, aby vyčnievali z formy. 

Umiestnite dva listy pergamenového papiera krížom dovnútra formy. 

Po upečení stačí potiahnuť dlhšie okraje pergamenového papiera, aby sme ich odstránili.

 

Forma na muffiny

Vystrihnite obdĺžnikové pásy pergamenového papiera.

Pričom dbajte na to, aby boli dostatočne dlhé, aby vyčnievali z dutín formy.

Formu zľahka vymastite a pásiky vložte do priehlbín vo forme.

Ak je forma na veľké muffiny, odporúčame do každej jamky vložiť dva pásiky pergamenového papiera do tvaru kríža.

 

 

Odskúšaný pekársky trik s papierom na pečenie

Premýšľali ste však o tom, že papier na pečenie možno nepoužívate tak, aby ste s ním získali pri pečení získali maximum?

Možno sa dokonca aj vám stalo, že sa papier počas pečenia začal nepekne zapáchať, alebo sa na niektorých miestach dokonca spálil (zápach ľahko otrávi ak pečivo).

Prípadne možno pozorujete, že ak použijete papier trvá pečenie vždy akosi dlhšie, prípadne jedlo nie je dostatočne prepečené?

Vedeli ste, že stačí poznať malú fintu šikovných gazdiniek a pri pečení s papierom bude pečivo jemnejšie, vláčnejšie a čas pečenia bude kratší?

Vyskúšajte to takto!

 

 

Prvým krokom je namiesto uloženia suchého papiera na suchý plech, papier najskôr trochu navlhčiť.

Vďaka tejto malej zmene zabezpečíte, lepšie udržanie teploty počas pečenia a teda budete potrebovať menej času, ako ste zvyknutí.

Navyše, po upečení bude omnoho jednoduchšie odlepiť mäkké cesto od papiera.

Druhým krokom je plech na pečenie navlhčiť trochou vody.

Papier na pečenie pokrčíme v rukách a potom narovnáme na navlhčenom plechu.

Podľa gazdiniek je vďaka tomuto triku pečivo po upečení jemnejšie a teda aj chutnejšie.

Zároveň sa dobre prepečie na všetkých miestach.

 

 

Veľa šťastia!

 

Foto: tjn
Foto: tjn

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie