Páperový koláč z bieleho jogurtu – jemný ako vatička: Fantastická piškóta úplne BEZ múky, doslova sa rozpadá na jazyku!

Fantasticky jemná piškóta, ktorá sa doslova rozpadá na jazyku. Pripravíte ju z bieleho jogurtu a bez jedného zrnka múky. 

Fantasticky jemná piškóta, ktorá sa doslova rozpadá na jazyku. Pripravíte ju z bieleho jogurtu a bez jedného zrnka múky.

Potrebujeme:

4 vajcia

70 g kr. cukru

350 g gréckeho jogurtu bez cukru

40 g kukuričného škrobu

1/2 bal. prášku do pečiva

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Citrónová kôra

Vanilková esencia (lyžička)

Forma s priemerom 21 cm

Postup:

Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky.

K žĺtkom pridáme cukor a vyšľaháme do peny. 

Do žĺtkovej zmesi vmiešame jogurt, citrónovú kôru a opäť prešľaháme.

Do zmesi vmiešame vanilkovú arómu a škrob zmiešaný s práškom do pečiva – opäť prešľaháme, aby sme získali jednotnú zmes.

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a postupne vmiešame do žĺtkovej zmesi – vmiešame ručne, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu cesta.

Cesto navrstvíme do formy vystlanej papierom na pečenie.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov 30 minút. 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)