Ak ste už prejedení bublaniny, do tohto sa hneď zamilujete: Veľmi šťavnatý koláčik s kyslou smotanou!

Výborný koláčik so smotanovým krémom a ovocím. Cesto je naozaj jemnučké ako pena. My by sme ho jedli aj každý deň!

Potrebujeme:

4 vajcia (S)

250 g kr. cukru

1 bal. vanilkového cukru

125 ml oleja

150 ml vody

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

250 g polohrubej múky

1 bal. prášku do pečiva

Na krém:

Mandarinky v konzerve, alebo čerstvé broskyne či marhule

3 šálky kyslej smotany

3 šálky smotany na šľahanie (33%)

3 bal. stužovača do šľahačky

3 bal. vanilkového cukru

Trochu škorice

Postup:

Vajcia ušľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Potom pridáme olej, vodu, múku a prášok do pečiva. Vymiešame jednotné cesto. Cesto navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou. Plech zoberte do rúk a trochu ním pohýbte tak, aby sa cesto rovnomerne rozložilo. Pečieme pri teplote 170 stupňov 20-25 minút. Upečené maslo pokvapkáme šťavou z mandariniek alebo ovocným džúsom.

Mandarínky scedíme, ak používame čerstvé ovocie, nakrájame na drobučko. Kyslú smotanu zmiešame s ovocím a cukrom. Šľahačku si ušľaháme so stužovačom a zmiešame s kyslou smotanou. Teraz krém už len navrstvíme na vychladnuté cesto, uhladíme a je to. Podávame ihneď alebo dobre vychladené!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

chefkoch