Páperovo jemný jablkový koláč so škoricovou šľahačkou: Toto je veľká dobrota!

Jemnučký koláč so škoricovým krémom, jednoduchý a výborný!

Jemnučký koláč so škoricovým krémom, jednoduchý a výborný!

Potrebujeme:

200 g hl. múky

60 g kr. cukru

1 lyžičku prášku do pečiva

100 g masla

1 vajce

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Náplň:

3 jablká

500 ml jablkového džúsu

1 a ½ bal. vanilkového pudingu

100 g kr. cukru

400 ml smotany na šľahanie

2 bal. stužovača

Škoricový cukor na posypanie

Postup:

Plech na pečenie vymastíme a vysypeme múkou.

Všetky prísady na cesto zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré navrstvíme do formy a pečieme 10 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov.

Jablká očistíme a nakrájame nadrobno a rozložíme ich na cesto. Ďžús s cukrom zmiešame aj s pudingovým práškom a a uvaríme hustý puding, ktorý navrstvíme na jalbká.

Potom na jablká navrstvíme puding a dáme ešte na 30 minút do rúry. Necháme vychladnúť, ideálne cez noc. Potom už len na vrch navrstvíme šľahačku a posypeme škoricovým cukrom. Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: backenmachtgluecklich