Jemnučký koláč so škoricovým krémom, jednoduchý a výborný!
Potrebujeme:
200 g hl. múky
60 g kr. cukru
1 lyžičku prášku do pečiva
100 g masla
1 vajce
Náplň:
3 jablká
500 ml jablkového džúsu
1 a ½ bal. vanilkového pudingu
100 g kr. cukru
400 ml smotany na šľahanie
2 bal. stužovača
Škoricový cukor na posypanie
Postup:
Plech na pečenie vymastíme a vysypeme múkou.
Všetky prísady na cesto zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré navrstvíme do formy a pečieme 10 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov.
Jablká očistíme a nakrájame nadrobno a rozložíme ich na cesto. Ďžús s cukrom zmiešame aj s pudingovým práškom a a uvaríme hustý puding, ktorý navrstvíme na jalbká.
Potom na jablká navrstvíme puding a dáme ešte na 30 minút do rúry. Necháme vychladnúť, ideálne cez noc. Potom už len na vrch navrstvíme šľahačku a posypeme škoricovým cukrom. Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: backenmachtgluecklich