Ľadové rožteky z kyslej smotany – páperovo jemné pečivo s náplňou: V pondelok upečiete a ešte v piatok sú výborné!

Potrebujeme:

140 g masla

60 g masti bravčovej

400 g hladkej múky (prípadne podľa potreby, potrebujeme získať jednotné pružné cesto)

100 g kyslej smotany

100 ml mlieka

2 vajcia

...

1 lyžica citrónovej šťavy

100 g džemu, nutelly, tvarohovej náplne

Postup:

Maslo a masť dáme pred prípravou do mrazničky na 1 a pol hodiny (alebo aspoň maslo). Potom nakrájame na drobné kocky, alebo nastrúhame a s múkou zmiešame na drobivú zmes.

V samostatnej miske zmiešame mlieko, kyslú smotanu, žĺtky a citrónovú šťavu. Pridajte túto tekutú zmes do múky s masťou a rýchlo vymiesime cesto. Dajte cesto do chladničky na 1 hodinu.

Predhrejte rúru na 180 stupňov. Cesto rozdelíme na 6 kusov. Každú časť rozvaľkáme do tvaru kruhu a narežeme na trojuholníky, ako je znázornené na obrázku. Na okraj trojuholníka dajte trochu náplne a zrolujte.

bagely na smaltse

Potrieme maslom a pečieme vo vyhriatej rúre 20 minút.

Posypeme  práškovým cukrom a môžete podávať.