Mlieko a olej môžete rovno vynechať: Páperovo jemné palacinky z jogurtu a smotany, nám chutia najviac!

Pre mňa sú to najlepšie palacinky. Jasné, každý má iné chute, ale myslím si, že takouto dobrotou nepohrdne naozaj nikto.

Pre mňa sú to najlepšie palacinky. Jasné, každý má iné chute, ale myslím si, že takouto dobrotou nepohrdne naozaj nikto. Odporúčam vyskúšať tiež do cesta pridať len žĺtky, prípadne vyšľahať sneh zvlášť a vmiešať do cesta až nakoniec. Budú tak ešte viac nadýchané.

Potrebujeme:

190 g hladká múka

2 lyžice polohrubá múka

200 ml minerálna perlivá voda

100 ml biely jogurt

150 ml smotana na šľahanie, alebo na varenie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 vajcia

práškový cukor

olej

štipka soli

marmeláda (toľko, aby cesto malo správnu konzistenciu)

Postup:

Smotanu, jogurt, vajcia, minerálku a soľ rozšľaháme ručným šľahačom a postupne zašľaháme múky.

Na panvicu s hrubým dnom dáme naberačkou nalejeme trochu cesta.

Rozlejeme ho po celej panvici a z oboch dvoch strán usmažíme dočervena.

Ešte teplé potrieme lekvárom a stočíme. Na tanieri podľa svojej chuti pocukrujeme. Palacinky smažíme na suchej panvici.