Páperová piškóta s pudingom a kyslou smotanou: Úžasne jemný kakaový koláčik -zmizne z plechu ešte teplý!

Na youtube som našla tento skvelý video-recept od pani Evky a hneď som aj vyskúšala. Koláčik je výborný, naozaj páperovo nadýchaný, vláčny a jemný. Robím pravidelne a určite aj budem, naša rodina ho miluje.

Potrebujeme:

20 dkg hladkej múky
20 dkg práškového cukru
4 vajcia
1 dcl oleja
1 prášok do pečiva
2 kyslé smotany
1 vanilkový puding
500 ml mlieka
Kakao do cesta

Voliteľné:

Škoricový cukor, granko, alebo čokoláda na posypanie

Potrebujeme:

Vajcia vymiešame s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva a 1 dcl oleja. Cesto vylejeme do hlbokého plechu.
Uvaríme puding a ešte horúci ho vylejeme na cesto. Pečieme 15 min. na 250 supňov (cesto otestujeme špajdlou). Ešte horúcu buchtu potrieme kyslou smotanou a posypeme škoricovým cukrom/kakaom/grankom, alebo necháme len tak.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.