plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pánske zemiaky, ku ktorým už nič netreba pridávať: Dokonale šťavnaté, zapečené s mletým mäsom a smotanou!

Výborný nápad na obed z jedného plechu. Mleté mäsko, zemiaky, syr a smotana - táto kombinácia je taká chutná, že každý, kto ochutnal, si len pridával a pridával!

Výborný nápad na obed z jedného plechu. Mleté mäsko, zemiaky, syr a smotana – táto kombinácia je taká chutná, že každý, kto ochutnal, si len pridával a pridával!

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

500 g mletého mäsa (zmes bravčového a hovädzieho)

200 g eidamu

2 vajcia

2 staršie rožky

Trochu mlieka

1 téglik sladkej  smotany (môže byť smotana na varenie, ale aj šľahačková je výborná)

Soľ

Farebné korenie, sušený cesnak, olej

Postup:

Do mletého mäsa nastrúhame syr, pridáme vajcia a kúsky rožkov, ktoré sme nechali zmäknúť v troške vlažného mlieka. Mierne osolíme a okoreníme a poriadne premiešame.

Olúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky a polovicou ich množstvo vyskladáme dno olejom vymastenej zapekacej nádoby.

Posypeme soľou, korením a sušeným cesnakom. Zalejeme je polovicou téglika smotany a navrch rozprestrieme mäsovú zmes. Keby to šlo ťažko, pomôžeme si rukami, namočenými v studenej vode.

Mäsovú zmes poukladáme zvyškom zemiakov, ktoré opäť osolíme, okoreníme a posypeme cesnakom.

Zalejeme zvyšnou smotanou a zapečieme v rúre, vyhriatej na 160 stupňov asi hodinku do zlatista. Pred koncom pečenia zvyknem ešte posypať strúhaným syrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes