Jednoduchý, ale neobvyklý recept na palacinky.
Moje deti hneď vyhlásili, že lepšie palacinky ešte nejedli.
Sú naozaj veľmi jemné, voňavé a fantasticky chutné.
Trik spočíva v sladenom kondenzovanom mlieku (salku) a vriacej vode. Pozrite sa, ako treba postupovať.
Potrebujeme:
Kondenzované mlieko sladené – 380 gramov
Voda (vriaca voda) – 500 ml (2 šálky)
Vajce – 2 kusy
Pšeničná múka hladká – 300 gramov
Maslo (rozpustené) – 1 polievková lyžica
Soľ – 1 štipka
Ďalej:
Biely jogurt
Kyslú smotanu
Česrstvé ovocie
Postup:
Najskôr si otvoríme Salko a nalejem ho do misky.
Pridáme 2 vajcia a rozšľaháme metličkou.
Pridáme 1 šálku vriacej vody a premiešame.
Pridáme preosiatu múku a dobre premiešame.
Pridáme rozpustené maslo.
Nakoniec vmiešame druhý pohár vriacej vody.
Vymiešame jednotné cesto.
Na panvici rozpustíme trochu oleja.
Teraz pečieme jednotlivé palacinky.
Dávkujeme približne naberačku zmesi na jednu palacinku.
Opekáme z oboch strán dozlastista.
Podávame s kyslou smotanou, jogurtom a čerstvým ovocím.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video: