Extra jemné palacinky podľa receptu zo stránky retete-usoare s tvarohom a kokosom. Sú fantasticky chutné, dokonca k nim netreba už pridávať ani marmeládu či krém. Navyše, počas vyprážania sa netrhajú, čo je najväčšie plus pri príprave.
Potrebujeme:
400 ml mlieka
100 ml perlivé minerálky (pokojne aj sladenej)
125 g tučného tvarohu z téglika
1 vajce
2-3 lyžice cukru + vanilkový
1 lyžica oleja
1 lyžica rumu
8-9 plných lyžíc hladkej múky
1 plná lyžica jemného kokosu
štipka soli
olej
Postup:
Z mlieka, vody, vajcia, cukor a zvyšku surovín metličkou vyšľaháme hladké redšie cestíčko. Múku pridávame postupne do požadovanej hustoty. Cestíčko necháme pár minút odpočívať.
Panvicu rozohrejeme a dáme len pár kvapiek oleja, alebo ju len vytrieme. Naberačkou lejeme tenké palacinky a smažíme z oboch strán.
Sú dobré aj len tak. Inak potrieme obľúbenou marmeládou.