Najjemnejšie palacinky z tvarohového cesta: Tento recept od kamarátky u nás kraľuje už 25 rokov – pri pečení sa netrhajú!

Extra jemné palacinky podľa receptu zo stránky retete-usoare s tvarohom a kokosom. Sú fantasticky chutné, dokonca k nim netreba už pridávať ani marmeládu či krém. Navyše, počas vyprážania sa netrhajú, čo je najväčšie plus pri príprave.

Potrebujeme:

400 ml mlieka

100 ml perlivé minerálky (pokojne aj sladenej)

125 g tučného tvarohu z téglika

1 vajce

2-3 lyžice cukru + vanilkový

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžica oleja

1 lyžica rumu

8-9 plných lyžíc hladkej múky

1 plná lyžica jemného kokosu

štipka soli

olej

Postup:

Z mlieka, vody, vajcia, cukor a zvyšku surovín metličkou vyšľaháme hladké redšie cestíčko. Múku pridávame postupne do požadovanej hustoty. Cestíčko necháme pár minút odpočívať.

 

Panvicu rozohrejeme a dáme len pár kvapiek oleja, alebo ju len vytrieme. Naberačkou lejeme tenké palacinky a smažíme z oboch strán.

 

Sú dobré aj len tak. Inak potrieme obľúbenou marmeládou.

Foto: pixabay