plny-hrniec_transparent_negativ.png

Palacinky z pudingového prášku, BEZ múky: Lahodne jemné a nepripália sa!

Tento recept na palacinky je nesmierne jednoduchý a tak chutný, že klasiku s múkou pošle veľmi rýchlo do zabudnutia.

Cesto je veľmi lahodné a jemné.

 

 

Navyše, pri ich príprave vám bude celá kuchyňa krásne voňať po vanilke.

Je to naozaj vynikajúca obmena za klasické palacinky.

Ja robím vždy z dvojnásobnej dávky, pretože u nás doma sa míňajú hneď, rovno z panvice a aj bez náplne.

 

 

Určite ich skúste. :-)

Potrebujeme:

2 celé vajcia

2 polievkové lyžice tvarohu

3 lyžice pudingového prášku s vanilkovou príchuťou

1,3 dl. mlieko

Z týchto ingrediencií vyjde 6 palaciniek

Náplň:

 

 

Džem

Lekvár

Nutella

Ochutený tvaroh

Na vrch:

 

 

Šľahačka

Strúhaná čokoláda

Mandľové lupienky

Čerstvé ovocie

Hrozienka

Práškový cukor

Postup:

Do misky nalejeme mlieko.

 

 

Pridáme vajcia a rozmiešame.

Teraz pridávame sypkú prísadu:

Pudingový prášok dobre rozmiešame, aby v zmesi neboli žiadne hrudky.

 

 

Pridáme aj tvaroh a dobre zamiešame.

Panvicu s hrubším dnom vymastíme trochou oleja alebo masla.

Na panvicu dávkujeme cesto pomocou naberačky – cesto rozlejeme po celej ploche.

 

 

Pečieme palacinky z oboch strán dozlatista.

Po upečení dochutíme prísadami podľa chuti.

Ja dávam napríklad hrozienka ochutené vanilkovým cukrom a práškovým cukrom.

 

 

Ďalej postrúhanou citrónovou kôrou a džem.

Vrch môžeme posypať práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes