Ponúkame vám jednoduchý recept na palacinky zo sýtenej minerálky bez mlieka a vajec. Do cesta sa pridá minimum cukru, takže ich môžete podávať s nesladenými aj dezertnými plnkami.
Voda na výrobu palaciniek by mala byť určite perlivá, to vám zaruručí najlepší výsledný efekt – jemné a vzdušné palacinky.
Potrebujeme:
Múka hladká- 250 g;
Minerálna voda – 500 ml;
Cukor – 1 polievková lyžica. l;
Morská soľ – 1 štipka
Olej – 3 lyžice
Zelené bylinky (voliteľné)
Postup:
Múku preosejeme a zmiešame s cukrom a soľou.
Do sypkej zmesi pridáme 250 ml sýtenej vody a miešajte, aby sa nevytvorili hrudky.
Prilejeme ďalších 250 ml vody a vymiešame tekuté cesto.
Dbajte na to, aby v ceste neboli hrudky a bolo úplne hladké.
Zakryte uterákom a nechajte 30 minút odstáť.
Ak je to potrebné, prilejte sýtenú vodu, aby bolo cesto nebolo husté a dalo sa dobre rozliať po povrchu panvice.
Pridajte olej, nasekané zelené a dôkladne premiešajte.
Rozpálime panvicu s nepriľnavým povrchom a naberačkou nalejeme cesto.
Pečieme palacinky z oboch strán dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)