plny-hrniec_transparent_negativ.png

Palacinky trochu inak: Takúto dobrotu z nich môžete vykúzliť, ak ich pripravíte v trojobale!

Palacinky nie sú len dezert. Vyskúšajte ich so slanou náplňou v trojobale, je to pochúťka!

Palacinky nie sú len skvelým dezertom. Z času na čas ich pripravujeme v trojobale ako slanú chuťovku. U nás doma je najpopulárnejšia šunkovo-syrová náplň, ale pokojne môžete skúšať rôzne variácie a príchute.

Potrebujeme:

Na palcinky:

3 väčšie vajcia

1 liter mlieka

Štipku soli

Štipku vegety

500 g hladkej múky

Olej na vyprážanie – prípadne môžete trochu oleja pridať do cesta a potom piecť palacinky nasucho.

Na náplň:

Šunku nakrájanú na tenké plátky alebo na prúžky

Strúhaný tvrdý syr

Kečup

Trochu oregana

Na trojobal:

4 vajcia

Trochu vegety

Trochu mlieka

Hladkú múku

Strúhanku

Olej na vyprážanie

Postup:

Zmiešame všetky prísady na palacinky, vymiešame hladké cesto a na panvici vyprážame tenké palacinky z oboch strán dozlatista.

Palacinky potrieme kečupom, obložíme plátkami šunky a posypeme syrom a oreganom. Potom každý kúsok zrolujeme tak, aby okraje palaciniek boli zavinuté a palacinky sa neotvárali (ja najskôr zložíme dva okraje smerom dostredu a potom jednoduchu zrolujem).

Každú palacinky obalíme v trojobale (najskôr v múke, potom vo vajíčkach zmiešaných s trochou mlieka a vegetou a nakoneic v strúhanke). Palacinky vyprážame na rozpálenom oleji zo všetkých strán dozlatista.

Palacinky môžete pripraviť aj bez vyprážania – v rúre. Stačí, ak ich obalíte v trojobale, preložíte na pelch vystlaný papierom na pečenie a vložíte do vyhriatej rúry. Pečte pri teplote 200 stupňov približne 20-25 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes